Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Derbi Šangaja, Nikolić brani mesto u Ligi šampiona, Al Nasr u seriji pobeda

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 10:10

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Šangaj Port u novoj sezoni nije pretrpeo nijedan poraz u šest mečeva odigranih u kineskoj Superligi. Ipak, tim je dva puta gubio bodove, kada je remizirao i sada je na četvrtom mestu sa 14 poena. Port je u prošlom kolu na svom terenu pobedio Šandung sa 4:3. U gradskom derbiju Port sada gostuje Šangaj Šenhui, koja je predvođena Leonidom Sluckim odlično startovavala i odmah zauzela vrh tabele. U sedam odigranih mečeva ekipa je sakupila 19 poena, a jedini kiks je doživela u obračunu sa Peking Guanom u remiju 1:1. Odbrambeni učinak Šenhue je impresivan - samo tri primljena gola.

AL AIN - ŠABAB AL AHLI, 18.45

(Fudbal, UAE 1)

Sa mestom u kvalifikacijama za AFC Ligu šampiona sledeće sezone, Šabab Al Ahli želi da doda još tri boda svom ukupnom broju u Pro ligi u subotu protiv Al Aina, koji se suočava sa ključnom bitkom u svojoj borbi za mesto u kvalifikacijama za elitu za sledeću sezonu. Šabab Al Ahli je na drugom mestu sa 40 bodova, 12 bodova zaostatka za prvoplasiranim Al Vaslom. Trećeplasirani Al Ain, prvi klub van mesta u kvalifikacijama za AFC Ligu šampiona, ima četiri boda zaostatka za Šabab Al Ahlijem Marka Nikolića. Šabab Al Ahli je pobedio Kalbu sa 4:1 na svom terenu u svom poslednjem ligaškom meču. Al Ain je zaradio bod u svom poslednjem meču Pro lige, remizirajući 2:2 kod kuće protiv Al Džazire, produživši niz bez pobeda na tri.

AL HALIDŽ - AL NASR, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Nasr čuva drugo mesto u poziciju koja vodi u AFC Ligu šampiona. Al Nasr je pobedio Al Fejhu sa 3:1 na svom terenu u poslednjem meču saudijske lige, što je njegova peta uzastopna pobeda, i na drugom je mestu sa 68 bodova na šest mečeva do kraja. Al Nasr zaostaje za prvoplasiranim Al Hilalom 12 bodova i ima čak 16 poena više od trećeplasiranog Al Ahlija. Al Halidž je na 10. mestu sa 35 bodova, i zaradio je bod u poslednjoj utakmici lige, remizirajući 1:1 protiv Al Tavona.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara