Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti: Titula blizu, Vinisijusu se nije dopala izmena, ali bile su nam potrebne sveže noge

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 01:21

“Dva puta smo morali da jurimo prednost rivala i u poslednjem naporu, u poslednjoj kapi energije koju smo imali ove nedelje, koja će biti nezaboravna, uspeli smo da postignemo gol”, istakao je italijanski stručnjak

Fantastična četiri dana su iza Reala. Prvo je eliminisan vladar Evrope Mančester Siti u četvrtfinalu Lige šampiona posle penal-drame na Itihadu, a sada je savladan veliki rival Barselona u El Klasiku, pa je titula šampiona Španije nadohvat ruke čete Karla Ančelotija.

Italijanski stručnjak je bio prezadovoljan.

Izabrane vesti

"Dve zahtevne utakmice, sada smo dobro pozicionirani za poslednji deo sezone. Mislim da zajedno možemo da postignemo nešto pozitivno. Titula je mnogo bliže posle ovog meča”, rekao je Ančeloti na konferenciji za medije.

Mirno je trofejni stručnjak analizirao duel sa Barselonom na Santijago Bernabeu.

Šta nas izdavaja od drugih? Završni deo, očigledno. Bila je to veoma naporna, izjednačena, takmičarska utakmica protiv jakog rivala koji je dao sve da pokuša da ponosi ostane u igri za titulu. Uspeli smo dobro da se nosimo sa različitim situacijama tokom meča. Dva puta smo morali da jurimo prednost rivala i u poslednjem naporu, u poslednjoj kapi energije koju smo imali ove nedelje, koja će biti nezaboravna, uspeli smo da postignemo gol. Veoma sam ponosan, jer su to bile dve veoma zahtevne utakmice. Odlično se nosimo s pritiskom i veoma smo srećni. Sada moramo dobro da se odmorimo, jer je to bila veoma zahtevna, ali nezaboravna nedelja”.

21.00: (2,00) Sevilja (3,05) Majorka (3,90)

Pohvalio je i atmosferu na stadionu.

"Impresivno je bilo. Spektakularan stadion, sa spektakularnom atmosferom. Ovo je stadion koji gura i navijač koji ima isti entuzijazam i istu želju kao i mi. Ova veza nam omogućava da uvek izvlačimo ono najbolje iz sebe”.

Trener Barselone Ćavi Ernadez rekao je da je ovo bila nepravda, da je njegov tim bio bolji.

Ne želim da dajem mišljenje o tome šta Ćavi misli, svako ima svoje mišljenje. Više volim da pričam o igri, bila je ujednačena, takmičarska, sa dobrim trenucima oba tima. Na kraju smo uz poslednju kap energije pobedili”.

Titula je blizu.

Očigledno je to veoma važan korak koji smo preduzeli. Imamo veliku prednost, ali ne možemo da se opustimo, moramo da osvojimo još bodova i moramo da se pripremimo za polufinale Lige šampiona”.

Vinisijus Žunior je gunđao posle izmene.

Nije mu se dopala promena, želeo je da nastavi. Napor je ogroman kod napadača, uzimajući u obzir ono što se desilo na Itihadu. Tražimo od njih da se brane, rade za tim, veoma su brzi, uvek napadaju dubinu... Dosta se istroše. Razumem to, hteo je da nastavi, ali su nam bile potrebne sveže noge”.

Džud Belingem je opet bio strelac ključnog gola u finišu meča.

Stigao je u pravo vreme, odigrao je utakmicu uz mnogo truda. Ovaj gol bio mogao da bude ključan za osvajanje LaLige”.

Barselona se žalila na spornu situaciju kada se činilo da je lopta prešla zamišljenu gol-liniju.

Postoje sporne situacije. Mogući pogodak, nije bio gol, lopta nije ušla, penal mi deluje sasvim jasan. Bio je to meč na visokom nivou”.

Pohvalio je i Lukasa Vaskeza.

Očigledno je da je on veoma važan igrač, ne samo za ono što je uradio danas, već za celu sezonu. On se takmiči sa Karvahalom, za kojeg mislim da je jedan od najboljih bekova na svetu, i napravio je razliku danas kao i u mnogim drugim utakmicama. Karvahal bi mogao da igra, ali ima igrača koji su sada veoma dobri, poput Lukasa ili Modrića. Mnogo nam pomažu u tom smislu, posle ogromne potrošnje kao što je bila u sredu”.

Umor je prisutan.

Trudimo se da se što bolje oporavimo, neki još nisu uspeli da se oporave, kao Načo ili Mendi, a mi smo ih odmorili. Najbolji način da se pripremite za sezonu je da nastavite da pobeđujete”.

Turčin Guler nije bio na proslavi...

Ne znam, ništa nisam video, ne mogu da komentarišem. Sada ćemo mirno sve proceniti. Guler će sada imati minutažu koju želi”, zaključio je italijanski stručnjak.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Real MadridPrimeraŠpanijaKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara