(©Reuters)
(©Reuters)

Moćni Kanelo sačuvao krune i naneo prvi poraz Munguji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 09:19

Meksikanac dokazao da je jedan od najboljih boksera današnjice

Veličanstvenu karijeru ima Saul “Kanelo” Alvares, bez dileme je jedan od najvećih boksera sveta 21. veka.

Novi izazov je Alvares imao sinoć u Nevadi, gde mu je na crtu izašao neporaženi zemljak Haime Munguja, koji čak nikada u prethodnih 46 borbi se nije našao ni u nokdaunu. Dok nije sreo Kanela

Izabrane vesti

Očekivao se spektakl, borba do istrebljenja, a viđeno je “školovanje” na koje je Alvares uputio mlađeg kolegu. Apsolutno je šampion supersrednje kategorije u verzijama WBA, WBC, IBF i Ringa dominirao u borbi između konopaca.

Najinteresantniji detalj meča viđen je u četvrtoj rundi, kada je Kanelo aperkatom pogodio Munguju u bradu i bacio ga na pod. Dakle, bilo je to bokseru iz Tihuane prvi put da se našao u nokdaunu. Pa, iako je izdržao na nogama svih 12 rundi, nakon tog momenta nije uspevao da održi korak sa šampionom.

Sva trojica sudija su ubedljivo bodovala u korist Kanela Alvaresa: 117:110, 116:111, 115:112. Bila je to 61. pobeda riđokosog Meksikanca, koji ima i po dva remija i poraza.

Haime je sjajan borac, snažan, pametan. Nije bilo potrebe da žurim, imao sam 12 rundi da dobijem borbu i to sam i učinio. Bio sam jako dobar i ponosan sam zbog toga. On je jak, ali mislim da je malo spor. Mogao sam da vidim svaki udarac koji je dolazio, zato sam najbolji. Trenutno sam najbolji borac supersrednje kategorije, bez dileme”, poručio je Saul Alvares, jedan od najplaćenijih sportista u istoriji.


tagovi

boksKanelo Alvarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara