Maks Alegri i Dušan Vlahović (Reuters)
Maks Alegri i Dušan Vlahović (Reuters)

Alegri urlao, legendarnom Pjetru žao usamljenog Vlahovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 14:09

Čuveni defanzivac podržava srpskog napadača

Juventus je prekinuo crnu seriju pobedom protiv Fiorentine (1:0) i makar nakratko ugasio alarme koji su se popalili prethodnih dana. Stara dama drži sudbinu u svojim rukama i na 12 bodova je od Atalante u trci za Ligu šampiona. Dovoljno da se strasti malo smire i da utihnu glasine o momentalnom otkazu Maksu Alegriju.

Ali, deluje da je pobeda samo prividno zamaskirala Juventusove probleme. Igra je opet bila problematična. Nakon prvog poluvremena u kojem su Bjankoneri poveli nakon prekida i imali nekoliko poništenih golova, gosti su bili bolji u drugom delu igre i Ščensni je sačuvao pobedu domaćinu. Bilo je očigledno da se Juve muči kao i u većem delu sezone….

Izabrane vesti

Iako je u izjavi za kamere posle utakmice isticao zadovoljstvo, Gazeta tvrdi da je Masimilijano Alegri urlao u svlačionici na svoje igrače posle pobede nad Violom. Jasno je i njemu da iskorak nije napravljen i da je rezultat opet bio pod velikim rizikom. Zbog toga je žestoko kritikovao igrače.

Možda je u pitanju samo strategija poznata pod nadimkom “postpobednički šok” da zadrži koncentraciju i fokus ekipe u narednim mečevima, ali čini se da više nema potrebe za time jer brojni mediji javljaju da se Juventus već dogovorio sa Tijagom Motom za narednu sezonu.

Legendarni italijanski defanzivac Pjetro Vjerhovod koji je deo karijere proveo i u Juventusu, smatra da Alegrijevom timu fali ideje i kreacije.

“Juventusu u sredini terena nedostaju igrači koji su dobnri sa loptom. Odakle se gradi igra? Napadači su ostavljeni u izolaciji i prepušteni sami sebi. To je svakako greška trenera”, kaže jedan od najboljih štopera u istoriji italijanskog fudbala.

On je u prvi plan istakao Dušana Vlahovića kao kolateralnu štetu Juventusovog stila igre.

“On je fantastičan napadač. Jako mi se sviđa. Ali nema iza sebe vezne igrače koji bi ga stavili u poziciju da iskoristi svoje kvalitete i karaktersitike. Juventus nema pravog plejmejkera pa Vlahović mora sve sam da radi. Kjeza igra sebično i ne sarađuje sa ostalim napadačima. U Fiorentini je ceo tim igrao za Vlahovića, u Torinu je drugačije zbog slabog kvaliteta veznog reda i nekompaktibilnosti sa Kjezom”, kaže Vjerhovod.


 



tagovi

Dušan VlahovićMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara