©Reuters
©Reuters

Alarm zbog špiceva na Emiratima: Edu spreman da razbije kasu, deset kandidata za novog centarfora

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 09:34

Tobdžije već razmišljaju o letnjim pojačanjima, devetka u prvom planu

Deset utakmica je pred Arsenalom do kraja borbe za prvenstveni tron, a prvu u nizu predstavljaće derbi protiv Mančester Sitija koji bi mogao da se ispostavi kao prekretnica u trci za premijerligaški pehar, ipak, sportski direktor Edu, ne čekajući rasplet borbe za šampionsku krunu već je zasukao rukave sa prioritetom da pronađe špica za novu sezonu.

Uprkos epitetu trenutno najefikasnijeg tima Premijer lige, Tobdžije u aktuelnom trenutku ne mogu da se pohvale idealnom situacijom među špicevima, u prilog čemu govori podatak da su od 70 golova u prvenstvu Kaj Haverc, Edi Enketija i Gabrijel Žezus zbirnoi postigli 17, te je direktor londonskog kluba već sastavio spisak potencijalnih naslednika.

Izabrane vesti

Kakao navodi Dejli Mejl, Brazilac je sastavio listu od deset imena i svestan situacije krenuo u potragu za adekvatnom opcijom.

Tek pet pogodaka Žezusa i jedan manje Enketije daleko su ispod učinka kojim može da bude zadovoljan kandidat za titulu i tim koji je svrstan među glavne konkurente da ugrozi Siti u odbrani krune. Situacija sa špicevima i izostanci Gabrijela Žezusa zbog pobreda neretko su uticali da se u ulozi lažne devetke naže Kaj Haverc koji je uspeo da pruži nešto veći doprinos, ali je i pored osam golova Nemca svima na Emiratima jasno da pozicija napadača predstavlja gorući problem koji iziskuje konkretne korake, te je rešenje na najisturenijoj poziciji sportski direktor Arsenala je odlučio da potraži na spisku od deset imena među kojima su: Ajvan Toni, Aleksander Isak, Viktor Đekereš, Viktor Osimen, Lois Openda, Denjamin Šeško, Evanilson, Brajan Brobi, Santjago Himenez i Viktor Bonifejs.

Spisak želja nagoveštava da će Tobdžije morati da značajno isprazne kasu imajući u vidu da je svaki od pomenutih igrača već na radaru brojnih klubova iz fudbalskog krema. Primera radi, Brentford je za Tonija odredio cenu od 100.000.000 evra, dok se isti iznos nezvanično pominjao i kada je tema sloboda Đekereša, centarfora koji je ove sezone zablistao u Sportingu. Još veći finansijski izdatak predstavljao bi angažman Osimena za kojeg je De Lautentis istakao cenu od 150.000.000 evra, a na visinu obeštećenja svakog od navedenih igrača značajno bi mogla da utiču i interesovanja ostalih klubova s obzirom na to da je Đekereš na primer želja i Čelsija (čijih je 85.000.000 evra sporting već odbio) i Milana, dok je na Opendu oko bacio Siti.

U mesecima pred nama postaće jasnije na koga će pasti izbor čelnika londonskog kluba, ali je sudeći po imenima na pomolu nova kupovina za devetocifren iznos. Do prethodnog leda obeštećenja veća od 100.000.000 evra predstavljala su preveliki zalogaj za Arsenal, ali pošto je probijen led kupovinom Deklana Rajsa za više od 116.000.000 evropskih novčanica, uz inflaciju koja uveliko drma fudbalsko tržište, devetocifrena ulaganja mogla bi da postanu trend Tobdžija. Posebno ukoliko žele da zaista budu ozbiljni konkurenti Sitiju.



tagovi

EduardoArsenalViktor ĐekerešViktor BonifejsAjvan ToniAleksander IsakBenjamin ŠeškoLois OpendaBrajan Brobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara