Lazar Jovanović ©Star Sport
Lazar Jovanović ©Star Sport

Lanetov sin tužio Vošu, hoće ga Crvena zvezda

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 17:47

Lazar Jovanović odlazi sa Karađorđa, a pored šampiona Srbije interesovanje pokazala i dva kluba iz inostranstva

Talentovani ofanzivac Vojvodine Lazar Jovanović (17) tužio je novosadsku Staru damu Veću za rešavanje sporova Fudbalskog saveza Srbije, pa će na kraju sezone napustiti Karađorđe kao slobodan igrač, saznaje Mozzart Sport.

Sin proslavljenog reprezentativca Srbije, Milana Jovanovića, tužio je Lale zbog neizmirenih obaveza. Novosađani su brzo reagovali i uplatili neophodan novac, ali mladi igrač nije povukao tužbu, već čeka odluku o definitivnom raskidu saradnje sa Vojvodinom.

Izabrane vesti

Tu situaciju želi da iskoristi Crvena zvezda i privoli ga u svoje redove, mada za Lazara postoji i interesovanje dva kluba iz inostranstva, pa ostaje da se vidi da li će šampion Srbije uspeti da dobije bitku za potpis supertalentovanog igrača.

Međutim, čak i da nije došlo do tužbe Jovanović bi verovatno napustio Vojvodinu, s obzirom da bi bio u situaciji da iskoristi klauzulu na osnovu koje bi mogao da ode sa Karađorđa u inostranstvo za obeštećenje nešto veće od 150.000 evra. Mladi fudbaler je inostranim klubovima bio na radaru i pre podnete tužbe, usled simbolične otkupne klauzule za igrača takvog potencijala.

Lazar Jovanović je prošao kroz kompletan omladinski pogon Lala, a redovan je i reprezentativac Srbije (trenutno u selekciji do 18 godina). Ove sezone zabeležio je 12 nastupa u Mozzart Bet Superligi, a upisao je prvenac u velikom slavlju nad Voždovcem 8. marta, kada je bio strelac pobedonosnog pogotka na Karađorđu (2:1) u šestom minutu nadoknade utakmice.

Jovanović se najbolje snalazi na poziciji polušpica i ofanzivnog veznog igrača, a ove sezone odigrao je i devet utakmica za Vojvodinu u Omladinskoj ligi Srbije i postigao 11 golova.



tagovi

Lazar JovanovićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara