Aćerbi sa saigračima (©Reuters)
Aćerbi sa saigračima (©Reuters)

Aćerbi nevin, nema dovoljno dokaza: Odbačene optužbe za rasizam

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 19:09

Italijan neće biti suspendovan zbog toga što je Žuana Žezusa nazvao ‘crnčugom’

Tresla se Italija, rodilo se – pomilovanje. Delovalo je da će Frančesko Aćerbi imati veliki problem posle derbija između Intera i Napolija, kada je Žuana Žezusa nazvao ‘crnčugom’, pretila mu je suspenzija, izbačen je iz trening kampa italijanskog državnom tima, a na kraju su optužbe za rasizam odbačene.

Interov defanzivac Frančesko Aćerbi može da odahne, proglašen je nevinim. Nije optužen za rasnu diskriminaciju i zlostavljanje Brazilca. Istraga je sprovedena, igrači oba kluba su ispitani, a sportski sudija Đerardo Mastrandea ‘oslobodio’ je Italijana, jer nema dovoljno dokaza.

Izabrane vesti

Žuan Žezus je na Đuzepe Meaci optužio italijanskog defanzivca za rasizam, posle čarki je prišao sudiji La Penji i rekao mu: “Nazvao me crnčugom. To nije lepo”. Isprva je Frančesko Aćerbi negirao da mu je uputio te reči, kasnije se izvinio igraču Napolija, a on to uvažio.

Iako se u Italiji vodi akcija protiv rasizma, i ljudi iz Saveza su odlučili da je najbolje da ga odstrane iz reprezentacije dok se spor ne okonča, na koncu je doneta odluka da nema dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je bilo rasizma. Sav materijal je analiziran, a Frančesko Aćerbi sada može da bude spokojniji.

Spominjala se mogućnost da će Inter raskinuti ugovor sa Italijanom ukoliko bude proglašen krivim za rasističko ponašanje. Kako nije, o tome više ne mora da razmišlja, ali će morati da se pripazi, jer teško da bi drugi put ishod suđenja bio isti u slučaju ponavljanja prekršaja.



tagovi

Frančesko AćerbiInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara