"Roni slavi maksimalan brejk"
"Roni slavi maksimalan brejk"

Snuker istorija: O’Saliven počistio i sto i protivnika! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.12.14. | 12:10

Englez napravio 13. maksimalni brejk u karijeri i odmakao na čak tri više od slavog Stivena Hendrija, sedmostrukog svetskog šampiona ove igre

Roni slavi maksimalan brejk

Ronija O’Salivena mnogi već nazivaju najvećim snuker igračem svih vremena. Četvorostruki prvak sveta je poznat po svojim brzim i preciznim udarcima bez mnogo nameštanja čime je i zavredio nadimak – Raketa. Umeće je pokazao i plasmanom u četvrtfinale turnira Ujedinjenog Kraljevstva što je uradio na spektakularan način. Ne samo da je pobedio Metjua Selta sa neverovatnih 6:0 u frejmovima, već je u tom poslednjem ,šestom frejmu uspeo da postigne maksimalan brejk od 147 poena. To je ukupno tek 109. mkaksimalni brejk u istoriji, a Raketa je prvi na večnoj listi jednog izuzetno cenjenog aspekta snukera sa 14 na taj način dobijenih frejmova.

Izabrane vesti

Ovoga puta sve je počelo lošim sejfti udarcem Selta, nakon čega je O’Saliven zauzeo busiju za stolom i otišao do kraja frejma. Gradio je Englez lepo brejk uz pomoć crne kugle, kasnije prešao na gornji deo stola, a možda i najdramatičniji momenat ovogo veličanstvenog dostignuća bila je poslednja plava kugla za desnu srednju rupu koja se jedva ušunjala i izmamila uzdahe olakšanja i kod publike ali i kod samog Ronija. Ostale dve kugle su bile čista formalnost, pa je ubrzo nastalo veliko oduševljenje u dvorani.

Treba napomenuti da su do sada na turniru poraze doživeli  Nil Robertson, Markus Selbi, Ding Žongui, tako da je Roniju sada otvoren put ka tituli.

Pogledajte ovaj neverovatni brejk.

A evo ga i najbrži maksimum u istoriji, Ronijevih ruku delo.

(FOTO:Action images)

 


tagovi

EngleskaEvropaRoni O'Saliven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara