""
""

Kontroverzan penal održao Napoli, idiotluk De Rosija zaustavio Romu, očajni Kalinić promašio sve (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.17. | 16:59

Montela pred otkazom, Napolitanci se održali na vrhu pred derbi sa Juventusom, Roma prekinula seriju pobeda

Na pritisak Intera i Maura Ikardija, Napoli je odgovorio novom pobedom! Na jedvite jade...

Izabrane vesti

Napolitanci su se održali na vrhu pošto su pobedili Udineze u gostima sa 1:0 golom posle sumnjivo dosuđenog penala. Imali su sreće i zadržali dva boda prednosti nad Nerazurima. Nisu bili na nivou partija iz dosadašnjeg dela sezone, ali i njima se mora desiti slab dan. Kvalitet više je da pobeđuju  kada imaju taj slab dan.

Udineze je pružio žestok otpor, imao svoje šanse, ali ih nije materijalizovao. Napolitanci su bili bolji rival, držali više loptu u nogama, Insinje je pretio, a odlučujući detalj se zbio u 32. minutu. Alan je sapleo Anđelu koji je nošen inercijom sapleo Mađa. Faul nad Mađom jeste bio za penal, ali prethodno je bio Alanov faul u napadu nad Anđelom...

Skufet je pročitao Žoržinja sa bele tačke, ali se lopta odbila na nogu Italo-Brazilcu koji ne greši iz popravnog. Penal je prelomio pitanje pobednika...  Napoli je pobedio i u dobrom raspoloženju dočekuje veliki derbi sa Juventusom u petak.

Dobra vest za Napolitance je stigla i iz Đenove gde je Roma prekinula seriju od pet pobeda i izgubila korak u borbi za Skudeto. Vučica je bila na pragu pobede na Marasiju ali je zbog gluposti Danijelea De Rosija ostala bez nje i završeno je 1:1. Roma sada kasni sedam bodova za Napolijem...

Vučica je na krlima raspoloženog El Šaravija bila bolja u većem delu meča i mogla je da povede i u prvom poluvremenu. Sjajan pokušaj iz slobodnjaka je imao Aleksandar Kolarov ali ga je Perin zaustavio. Kao i obično kada favoriti dođu na Marasi, sevale su varnice na terenu i rastao je pritisak sa tribina. Facio je zakuvao grubim faulom nad Laksalom kada je mogao i da bude isključen.

Još vrelija atmosfera u drugom poluvremenu. El Šaravi je sjajan centaršut Florencija pretvorio u gol posle sat vremena igre, ali je Romina prednost trajala samo 10 minuta. 

Idiotluk Danijelea De Rosija koštao je Romu pobede. Bez potrebe je udario šamarčinu Lapaduli prilikom izvođenja kornera, skrivio crveni karton i penal.

Neverovatna glupost tako iskusnog igrača. Lapadula se za šamar osvetio golom sa bele tačke.

I sa igračem manje je Roma imala sjajne šanse u finišu, ali nije uspela da dođe do novog vođstva. Na kraju frka posle utakmice, igrači su hteli da se biju, Džeko je bio među najratobornijima...

Opet je svoje navijače razočarao i Milan. Montela se nalazi pred smenom pošto na San Siru nije pobedio ni Torino. Završeno je bez golova - 0:0. A glavni krivac za to je očajni Nikola Kalinić. Definitivno najgore od svih letošnjih pojačanja Milana. Promašio je makar pet sjajnih šansi, publika ga je nagradila ironičnim aplauzom, pa zvižducima kada se Montela konačno setio da ga zameni.

Montelina tvrdoglavost da forsira Kalinića umesto tandema Kutrone - Silva bi trebalo da mu se vrati smenom...

Na kraju su golmani izrasli u heroje. Prvo je Donaruma spektakularnom intervencijom sprečio Belotija da konačno postigne gol, a onda je Sirigu sjajnu partiju zaokružio još jednom čudesnom odbranom posle šuta Čalhanoglua.  

ITALIJA 1 - 14. KOLO:

Subota

Bolonja - Sampdorija 3:0 (2:0)
/Verdi 3, Embaj 23, Okvokvo 73/

Kjevo - Spal 2:1 (0:1)
/Ingleze 66, 82 - Cesar 17ag/

Sasuolo - Verona (0:2)
/Zukulini 22, Verde 31/

Kaljari - Inter 1:3 (0:1)
/Pavoleti 71 - Ikardi 29, 83, Brozović 55/

Nedelja:
Milan - Torino 0:0

Đenova - Roma 1:1 (0:0)
/Lapadula 69 penal - El Šaravi 59/

Udineze - Napoli 0:1 (0:1)
/Žoržinjo 33/

18.00: (1,70) Lacio  (3,90)  Fjorentina (4,80) 
20.45: (1,13) Juventus  (8,50)  Krotone (19,00)

Ponedeljak:
20.45:  (1,22) Atalanta  (6,50)  Benevento  (13,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

Danijele De RosiĐanluka LapadulaĐenovaItalijaMilanNapoliNikola KalinićRomaSerija ATorinoUdinezeŽoržinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara