Tijana Bošković
Tijana Bošković

I dame startuju u evro eliti: Ezačibaši i Novara bacili rukavicu moćnom šampionu

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.11.18. | 09:48

Dvostruki uzastopni vladar planete, turski Vakibank i ove godine prvi favorit za krunu. Četa Đovanija Gvidetija imaće velike konkurente u gradskom rivalu iz Istanbula koji predvodi MVP Svetskog prvenstva, naša bombarderka Tijana Bošković i italijanski tim na čelu sa Paolom Egonu

Kreću muškarci, ali kreću i dame u bitku za krov odbojkaške Evrope. Utakmicom u Kazanju između Dinama i finskog HPK-a startuje nova sezone u Ligi šampiona. Najboljih 20 ekipa Starog kontinenta je svrstano u pet grupa, a samo će pobednici i tri najbolje drugoplasirane ekipe da nastave borbu za titulu.

Dvostruki uzastopni šampion Evrope je moćni turski Vakibank. I ove sezone tim iz Istanbula će da predvodi sa klupe italijanski stručnjak Đovani Gvideti, koji je i selektor Turske. Ekipe je skoro nepromenjena u odnosu na prošlu sezonu. Jedino više nema legenda turske odbojke Gezde Kirdar, koja je posle evropske titule u Bukureštu otišla u penziju. Tu je i dalje sjajna Kineskinja Ting Žu, holandska korektorka Loneke Slutjes, srpska srednja blokerka Milena Rašić i Amerikanka Kelsi Robinson.

Izabrane vesti

Najvećeg rivala branilac krune imaće u gradskom rivalu Ezačibašiju. Prošle sezone Vakifbank je osvojio sve što je moglo da se osvoji, pa je ekipa srpske bombarderke Tijane Bošković bacila rukavicu. Istanbulska ekipa koja je prošle sezone osvojila Kup CEV pojačala se sa Korejkom Kung Jeon Kim, koja je stigla iz kineskog Šangaja. U timu je i dalje Amerikanka Džordan Larson, koja je dobila društvo zemljakinje Loren Gibermajer. Nema više u timu naše Maje Ognjenović, koja je pojačala moskovski Dinamo. Trener Ezačibašija je iskusni brazilski stručnjak Marko Aurelio Mota.

Ova dva tima trebalo bi da vode glavnu reč, a gigante iz Istanbula mogli bi da ugroze italijanske ekipe. Pre svega lider šampionata na „čizmi“ Novara, koju predvodi nova zvezde svetske odbojke Paola Egonu. Mlada 18-godišnja Italijanka nigerijskog porekla je zablistala na Svetskom prvenstvu u Japanu. Uz nju, tu su i odlična Amerikanka Mišel Barč-Hekli i naša srednja blokerka Stefana Veljković.

Za završni turnir mogao bi da se umeša i treći istanbulski gigant Fenerbahče, koji od ove sezone sa klupe predvodi zlatni selektor Srbije Zoran Terzić. Tehičar žuto-plavih je povremena srpska reprezentativka Ana Antonijević. Od ruskih ekipa na papiru je najjači Dinamo iz Moskve koji je doveo iskusnu Maju Ognjenović, a ti je i najbolja ruska odbojkašica Natalija Gončarova.

Najjača konkurencija je u Grupi E gde će za prvu poziciju koja vodi u narednu fazu da se bore Fenerbahče i Dinamo iz Moskve, dok bi i poljske Hemik Police mogle da iznenade. Vakifbank bi trebalo da se prošeta do čela u najlakšoj Grupi A, dok će Ezačibaši imati dostojne rivale u grupi u ruskim ekipama Uraločki i Dinamu iz Kazanja.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:00 9370 LŠ W Beziers W - Maritza Plovdiv W ki 1 1,50
Uto 20:30 9425 LŠ W Commercecon Lodz W - Schweriner W up više (180.5) 1,85
Ukupna kvota2,78

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – 1. KOLO

GRUPA A

Utorak
20.00: (1,50) Bezije – Marica Plovdiv (2,41)

Četvrtak
17.00 Vakifbank - Štutgart

GRUPA B

Utorak
17.00 Dinamo Kazanj – HPK

Sreda
17.30 Ezačibaši - Uraločka

GRUPA C

Sreda
20.00 Kan – Minsk

Četvrtak
20.30 Novara – Budovlani Lođ

GRUPA D

Utorak
20:30: (2,41) LKS Lođ – Šveriner (1,50)

Sreda
20.30 Koneljano - Skandići

GRUPA E

Sreda
17.00 Dinamo M. – Fenerbahče

Četvrtak
18.00 Hemik Police – CSM Bukurešt

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

EzačibašivakifbankLiga šampiona za odbojkašicesportsko klađenjeStefana VeljkovićTijana BoškovićMaja OgnjenovićPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara