"Frančesko Aćerbi (desno)"
"Frančesko Aćerbi (desno)"

Dva puta operisao rak pa nanizao 100 utakmica bez propuštenog minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.17. | 09:58

Od 2014. nije isključen, zamenjen niti povređen

Frančesko Aćerbi (desno)

Defanzivac Sasuola Frančesko Aćerbi dvaput je pobedio rak i vratio se fudbalu, a juče je u trijumfu nad Sampdorijom (1:0) u 17. kolu Serije A odigrao svoju stotu uzastopnu utakmicu za klub u svim takmičenjima.
„Fantastičan dan za proslavu neverovatnog rekorda, Frančesko Aćerbi je odigrao poslednjih 100 utakmica za Sasuolo ne propustivši ni minut,“ objavio je klub na Tviteru.

Izabrane vesti

Poslednji put propustio je utakmicu 4. oktobra 2015. godine, kad je dobio poštedu protiv Empolija zbog povrede.

Dve nedelje kasnije vratio se u pobedi od 2:1 protiv Lacija i više nije napuštao prvi tim nakupivši 86 nastupa u Seriji A, četiri u talijanskom kupu i još deset u Ligi Evrope.

Sasuolo je u međuvremenu promenio tri trenera, Euzebija di Frančeska, koji je otišao u Romu krajem prošle sezone, Kristijana Bukija, koji je dobio otkaz u novembru te sadašnjeg - Đuzepea Jakinija, ali ni jednom nije palo na pamet da ga izostavi i z prvog tima.

Ali, u jednom trenutku njegove karijere nije sve bilo tako bajno. Naprotiv, 2013. godine otkriven mu je tumor testisa. Uspešno je operisan, ali tumor mu se vratio, a otkriven je na doping kontroli. Aćerbiju je tada pronađen zabranjeni hormon, ali nalaz je srušio Italijanski olimpijski odbor potvrdivši kako taj konkretan hormon luče pojedini tumori.

Frančesko Aćerbi se opet potpuno oporavio i 2014. godine vratio fudbalu. Juče je uspeo da ostvari lep jubilej u zeleno-crnom dresu, a u međuvremenu je stigao i da dva puta nastupi za reprezentaciju Italije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Frančesko AćerbiItalijasasuoloSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara