"Kaciga Dalas Kaubojsa"
"Kaciga Dalas Kaubojsa"

Dalas Kaubojsi ponovo najvrednija sportska franšiza na svetu - 4,2 milijarde $!

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.07.17. | 16:11

NFL velikan ispred Njujork Jenkisa, Mančester junajted treći, odmah ispod njega Barselona i Real Madrid

Kaciga Dalas KaubojsaNa najnovijoj Forbsovoj listi najvrednijih sportskih franšiza drugu godinu zaredom vrh drže Dalas Kaubojsi.

NFL tim, koji nije podigao šampionski pehar Vinsa Lombardija još od 1995. godine (!) procenjen je na čak 4,2 milijarde dolara. Iza njega nalazi se, sa zaostatkom od pola milijarde $ MLB gigant Njujork Jenkisi, pa tek onda slede fudbalski klubovi, Mančester junajted (u američkom vlasništvu) sa tržišnom vrednošću od 3,69, Barselona sa 3,64, Real Madrid 3,58 milijardi itd.

Izabrane vesti

Razlog za ovakav saldo Kauboja je jednostavan, a to je snalažljivost gazde Džerija Džounsa koji je uspeoda sakupi impresivnu listi sponzora, ali i to što su prenosi utakmica tima iz Teksasa i dalje najgledaniji u SAD, kao i da imaju najveći broj prodatih ulaznica i zaradu od istih u NFL. Zamislite samo šta bi se dogodilo da osvoje titulu i koliko bi vrednost tek tada dostigli?! Sve u svemu, vrednost Dalasa se duplirala od 2013. godine kada je bio peti na listi.  

Džeri Douns, snalažljivi gazda KaubojaTop 10: 1. Dalas Kaubojs (NFL) 4,2 milijarde $, 2. Njujork Jenkis (MLB) 3,7, 3. Man. Junajted (fudbal) 3,69, 4. Barselona (fudbal) 3,64, 5. Real Madrid (fudbal) 3,58, 6. Nju Ingland Patriots (NFL) 3,40, 7. Njujork Niks (NBA) 3,30, 8. Njujork Džajants (NFL) 3,10, 9. Los Anđeles Lejkers (NBA) i San Francisko 49ers (NFL) po 3,00.

(foto: Shutterstock)


tagovi

Dalas KaubojiForbsMLBNFLNjujork JenkisPremijer ligaPrimeraReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara