Brđani u Zemunelu jure četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.19. | 12:07

Teleoptik dočekuje Čuakrički u osmini finala Kupa Srbije

Čukarički je lako preskočio prvu prepreku u Kupu Srbije, na Banovom brdu savladan je u šesnaestini finala član Prve lige, Žarkovo, sa 3:1. U osmini finala Brđani danas igraju u Zemunu, protiv Teleoptika, člana Srpske lige „Beograd“.

Jedan od onih koji najbolje poznaju taj teren i ambijent u Zemunelu je Veljko Birmančević, nekadašnji prvotimac Partizana, koji se dve godine kalio upravo u Teleoptiku.
"Mnogo vremena sam tamo proveo, igrao sam za Teleoptik, pre tri godine ušli smo u viši rang. Za taj period karijere vežu me zaista lepe uspomene", kazao je Birmančević na početku razgovora za sajt Čukaričkog.

Izabrane vesti

Za šansu u Partizanu Birmančević se nije izborio, ali je u Čukaričkom ove sezone odigrao 15 mečeva, postigao je dva gola, imao je i četiri asistencije. U Zemunelu bi trebalo da bude jedan od najjačih aduta u ekipi Aleksandra Veselinovića.
"Ovaj sadašnji Teleoptik i onaj od pre tri godine teško da mogu da se porede, mnogo toga se promenilo u igračkom kadru. Ali, jedno je sigurno, to je rasadnik talenata, pre svega za prvi tim Partizana. Uvek je tu bilo mladih i kvalitetnih igrača, koji su se kalili i tražili svoj put ka elitnom rangu. Nas čeka veoma težak raspored, igraćemo do pauze u ritmu sreda-subota. Sigurno je da će trener zbog toga malo i rotirati ekipu, ali smo spremni za izazove koji nas očekuju. Ovo je možda i jedan od najbitnijih delova sezone".

Teleoptik je na putu ka osmini finala već načinio jedno iznenađenje, eliminisao je superligaša Voždovac, posle boljih izvođenja jedanaesteraca (2:2, penalima 8:7).
"Sasvim dovoljna opomena za nas da ih maksimalno ozbiljno shvatimo, sa velikom dozom respekta. Svako potcenjivanje moglo bi da nam se obije o glavu. Sa druge strane, jesu oni kvalitetni, ali iskustvo je na našoj strani", istakao je Birmančević.

KUP SRBIJE - OSMINA FINALA

Sreda
14.00: Inđija - Proleter
14.00: OFK Beograd - Radnik
14.00: Radnički Niš - Bačka
14.00: Teleoptik - Čukarički
18.00: (2,60) Mladost (3,00) TSC (2,75)
18.00: (1,10) Vojvodina (9,00) Sinđelić (16,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara