Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Žreb za US Open: Idealan scenario za Novaka! Pre finala ni Alkaras, ni Siner, ni Medvedev

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 18:19

Đoković startuje protiv kvalifikanta, a u drugom kolu bi mogao na Lasla Đerea koji ga je prošle godine ozbiljno namučio u Njujorku

Novak Đoković naredne sedmice počinje odbranu titule na US Openu i borbu za 25. grend slem pehar u karijeri, a žreb je itekako pogodovao novopečenom olimpijskom šampionu! Naime, najbolji teniser svih vremena pre finala neće moći da se sastane ni sa Karlosom Alkarasom, ni sa Janikom Sinerom, a ni sa čovekom sa kojim je igrao dva finala na Artur Ešu, Danilom Medvedevim.

Novakov put ka petom peharu US Opena počeće od kvalifikanta, a već u drugom kolu mogli bismo da gledamo srpski okršaj. Mogući protivnik Đokoviću je Laslo Đere koji prvo mora da savlada Jan Lenarda Štrufa kako bi zakazao prošlogodišnju reprizu. Lani su se Novak i Laslo sastali u trećem kolu gde je Đoković morao da nadoknađuje dva seta zaostatka.

Izabrane vesti

Po pitanju izbegavanja najizazovnijih rivala pre finalne borbe, savršen scenario za Novaka, ali već u trećem kolu i osmini finala posao bi mogao da se zakomplikuje. Projektovani rival mu je prvo nezgodni Aleksej Popirin, a u borbi za osam najboljih Ben Šelton ili Frensis Tijafo. Jasno je da je to meč u koji bi naelektrisana publika na Artur Ešu mogla ozbiljno da se umeša.

Potencijalni protivnik u četvrtfinalu Novaku bi mogao da bude Grigor Dimitrov ili Andrej Rubljov, dok je najrealnije da se u polufinalu suoči sa četvrtim teniserom sveta Aleksanderom Zverevim.

Sa Novakove, donje strane žreba, gledajući na osnovu renkinga, projektovana četvrtinala su Rud - Zverev i Đoković - Rubljov, dok su u gornjem delu žreba Siner - Medvedev i Alkaras - Hurkač. Treći put zaredom Siner i Alkaras su završili u istoj polovini žreba, dok je Novak otišao na suprotnu stranu.

Žreb nikako nije bio naklonjen Dušanu Lajoviću koji poslednji grend slem sezone mora da počne duelom sa Danilom Medvedevim, šampionom iz 2021. godine. Bolje je prošao Miomir Kecmanović. Njemu je prvi rival 51. igrač sveta, Japanac Jošihito Nišioka, zatim bolji iz duela Rajli Opelka - Lorenco Muzeti, dok je potnecijalni rival u trećoj rundi ukoliko do nje dođe Holger Rune.

Kako su Olga Danilović i Nina Stojanović zaustavljene već na startu kvalifikacija, Srbija ove godine neće imati predstavnicu u glavnom žrebu US Opena.


tagovi

Novak ĐokovićUS openUS Open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara