Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Udruženje advokata Australije je na Novakovoj strani: Orvelovski i uznemirujuće

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 19:06

Doduše, to mu neće mnogo značiti pred sudom večeras

Dobio je Novak Đoković podršku sa još jedne strane u borbi protiv australijskih vlasti.

Srpski as će večeras biti na finalnom saslušanju pred Federalnim sudom, kada će se definitivno znati da li će mu biti ukinuta viza i da li će biti deportovan sutra iz Australije ili će ipak dobiti šansu da igra na Australijan openu.

Izabrane vesti

Pred finalnu odluku Novak je dobio podršku od strane Udruženja advokata Australije! Iako mu ta podrška neće mnogo značiti pred Federalnim sudom, ipak govori mnogo: da su pravo i pravda na njegovoj strani!

Portparol udruženja Greg Barns je za australijske medije izjavio:

Jedan od najopasnijih aspekata Đokovićevog slučaja jeste spremnost federalne vlade da oceni da je neko rizik za javni red samo na osnovu toga što vlada pretpostavlja da čovek ima neko mišljenje“, rekao je Greg Barns.

I potom je dodao da sve što se dešava Novaku Đokoviću podseća na dela čuvenog Džordža Orvela koji je „proročki“ pisao da preti opasnost da društvo budućnosti bude diktatorsko.

Orvelovski je i duboko uznemirujuće da se to dešava u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i slobodi misli“, poentirao je Barns.

Ali, to nije sve, jer je Udruženje australijskih novinara juče objavilo saopštenje u kojem je otvoreno stalo na stranu srpskog tenisera.

Današnja odluka da se poništi viza Novaku Đokoviću ogolilo je koliko su provizorne odluke granične policije i imigrantske službe.

Ovaj slučaj je jasno pokazao koliko su odluke koji one donose čisto političke. Diskreciono pravo u odlučivanju koje je dato u ruke Ministra znači da njegove politički obojene odluke mogu ozbiljno da utiču na živote svih nas...“, stoji pored ostalog u saopštenju Udruženja.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara