Printscreen (@Wimbledon)
Printscreen (@Wimbledon)

Statistika Đokovićevog pada: Eh, ti izlasci na mrežu i voleji...

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 19:17

Srpski teniser u poene pretvorio samo 27 od čak 53 izlaska na mrežu... Servis je takođe bio daleko od šampionskog

Vrtoglavi uspon servis-volej igre Novaka Đokovića datira još od 2019. godine kada je počela saradnja sa Goranom Ivaniševićem. I upravo ono na čemu je srpski as, vlasnik sedam vimbldonskih pehara trebalo da gradi i temelji sigurnost u svom desetom finalu na londonskoj travi, izadalo ga je gotovo u svim važnim momentima meča za zaborav.

Servisom nije pravio razliku ni upola kao Karlitos i tek u trećem setu stigao je tek do respektabilnih brojki. Kada se podvuče crta, iz 101 pokušaja ubacio je 71 prvi servis, a od 71 ubačenog uspeo je da naplati svega 47 poena. Kada nema ubojitog početnog udarca, nema ni sigurnosti i zato je Alkaras konstantno eksploatisao Đokovićev servis napravivši zbirno četiri brejka iz osam prilika u prva dva seta.

Izabrane vesti

A na tako nepostojan prvi servis, Novak je srljao, pokušavao da skraćuje poene, i prečesto ostajao na vetrometini pri izlascima na mrežu. Čak i kada izuzmemo savršene pasing šotove Alkarasa, kada je Novak i imao naizgled zicer situacije, kada se spremao za rutinske voleje, slao je loptice u mrežu.

Ogromnim oscilacijama na mreži pomogao je Alkarasu početkom drugog seta, a pri svom servisu, na 4:2 za Alkarasa i 30:30, novim slabim volejem i slanjem loptice u mrežu, otvorio je Karlosu put ka drugom brejku. Na kraju je na mreži u poene pretvorio 27 od čak 53 izlaska!?

Na kraju je Karlitos imao i daleko više vinera (42 naspram Novakovih 26), jednu neiznuđenu grešku manje (24), a meč je završio sa 109 poena, 22 više u odnosu na Đokovića. Apsolutna dominacija sada već dvostrukog vimbldonskog šampiona.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara