Srbija - AO kvalifikacije 0:8

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.01.20. | 09:37

Nakon jutrošnjeg poraza Milojevića u Melburnu niti jedan od osam naših tenisera nije se probio ove godine do glavnog žreba prvog grend slema sezone

Previše je sitno kvalifikacijsko sito bilo ove godine za srpski tenis na Australijan openu pošto niko od čak osam naših predstavnika nije uspeo da se probije do glavnog žreba. To jest da zabeleži tri pobede.

Poslednji u nizu koji je poklekao je Nikola Milojević. Član šampionske ATP kup reprezentacije zaustavljen je jutros, kao i dan pre njega Peđa Krstin u finalu, a bolji je bio bio je Fancuz Kventan Ali rezultatom 6:3 i 7:6 (2).

Izabrane vesti

WTA ŽREB

Osim Milojevića i Krstina u glavni žreb prvog grend slema sezone nisu prošli Olga Danilović, Jovana Jović, Natalija Kostić, Aleksandra Krunić, Danilo Petrović i malerozni Viktor Troicki koji je doživeo povredu. Poslednja nada za njih je da se neko povuče u naredna dva dana sa grend slema, pa da uđu u prvo kolo kao srećni gubitnici.

Završetkom kvalifikacija popunjeni su glavni žrebovi, te sada znamo da imamo tek jednu predstavnicu kod devojaka, Ninu Stojanović što i nije loše s obzirom na to u kom nam smeru ide ženski tenis, dok ih je u "jačoj polovini" petorica - Novak Đoković, Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.

ATP ŽREB

Takođe, sa završetkom kvalifikacija Krajinović je saznao ime prvog rivala na AO, a to je upravo Kventan Ali! Biće to lepa prilika da se Fića osveti Francuzu za izbacivanje saborca iz reprezentacije.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara