(© AFP)
(© AFP)

Sineru duel mladih nada, Italijan sada čeka Đokovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 20:29

Siner u četvrtfinalu Vimbldona

Okršaj koji su mnogi gledali sa velikim uzbuđenje. Koplja su ukrstili Janik Siner i Karlos Alkaraz za prolaz u četvrtfinale Vimbldona. Šapanc je pokazao da još mora da radi kada su u pitanju druge podloge. Za šljaku je već specijalista, ali na travi je morao da prizna da je mladi Siner bio bolji. Italijan je dominirao u prva dva seta, na kratko stao u trećem i sve rešio u četvrtom. Na kraju 3:1 (6:1, 6:4, 6:7, 6:3)

Siner sada čeka Novaka Đokovića koji igra protiv Tima Van Rajthovena. To je naredni meč na centralnom terenu.

Izabrane vesti

Zanimljivo da je mladi Siner tek četvrti Italijan koji je stigao do četvrtfinala Vimbldona u open eri.

Italijan je silovito krenuo meč. Sa dva brza brejka je rešio prvi set u svoju korist. Izgledao je silovito Italijan, možda i najbolji set mladog tenisera u karijeri. U sličnom stilu je nastavio u drugom setu. Napravio je brejk u pravo vreme i rutinski došao do velikih 2:0 u setovima.

Izgledalo je da će sve rešiti u tri seta, ali pokazao je Alkaraz borbeni karakter. Uveo je set u tajbrejk i posle velike borbe smanjio je na 2:1. Ipak, više od toga nije mogao na ovom Vimbldonu.

Ponovo Italijan pravi brejk u pravom trenutku, brzo je došao do brejk lopte, vrlo brzo i do meč lopti. Uspeo je Španac nekoliko da spasi, ali bilo je samo pitanje vremena kada će Siner da dođe do trijumfa. Na kraju najveći uspeh u karijeri ovog mladića, a ako sve prođe po planu, čeka ga ni manje ni više nego Novak Đoković.



tagovi

Janik SinerKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara