(©Reuters)
(©Reuters)

Sinerova „packa“ Alkarasu: Ako vam je previše mečeva, nemojte da igrate

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.09.24. | 21:13

„Svako ima pravo da bira koje turnire hoće ili neće da igra“, poručuje Italijan

Rađa li se to rivalstvo i van terena, a ne samo na njemu, između Janika Sinera i Karlosa Alkarasa?

Prvo Španac nije baš stao uz bok Italijanu kada je buknula doping afera, a sada je Siner našao način da „pecne“ rivala. Tema je zgusnut i dug kalendar, preveliki broj mečeva.

Izabrane vesti

Prethodnih dana se Alkaras požalio da će ATP „ubiti igrače“, kako je rekao, a podržao ga je Aleksandar Zverev izjavom da „ATP baš briga za mišljenje igrača“. Ipak, Siner ima drugačiji stav:

Tačno je da je kalendar dug i pretrpan, pogotovo poslednjih godina. Ali je i istina da svako može da izabere koje turnire želi da igra, a koje ne. Na nekim takmičenjima, naravno, mora da se nastupi, međutim, mogućnosti su prilično velike“, ocenio je Siner.

I nastavio u istom stolu:

„Ove godine je kalendar vrlo naporan, ali ako želite da igrate na nekom turniru – igrajte. Ako ne želite – nemojte. I ja sam napravio nekoliko izbora tokom godine. Tome služi planiranje“.

Onda je Siner malo pričao o sebi.

„Uvek razmišljam o tome kako da budem sve bolji. Kakvi god da su rezultati, trudim se da napredujem. Uvek pokušavam da razumem šta bi trebalo, a šta ne bi trebalo da radim. Srećan sam što mogu da igram, da učestvujem na turnirima, to je moj posao“, istakao je Janik Siner.



tagovi

Janik SinerKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara