Siner (©Reuters)
Siner (©Reuters)

Sinerova lekcija tenisa Kordi, Rubljov odleteo sa Novakovog puta

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.04.24. | 15:29

Popirin izbacio Rusa – 2:0

Po rejtingu gledano, jedan teži protivnik manje na Đokovićevom putu u Monte Karlu.

Sa Andrejom Rubljovim srpski as je trebalo da se sretne u četvrtfinalu, ali to se neće desiti, pošto je ruski teniser eliminisan danas u drugoj rundi. Bolji od njega bio je Australijanac ruskog porekla Aleksej Popirin – 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Popirin će u trećoj rundi igrati protiv Aleksa de Minora, a pobednik tog meča će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Đoković – Museti, koji će se igrati u četvrtak.

Janik Siner nastavlja da igra najbolju sezonu u karijeri. Očekivalo se mnogo vatre u njegovom duelu sa Sebastijanom Kordom, ali je Amerikanac čeških korena doživeo debakl. Bila je to škola tenisa koju je demonstrirao Italijan, pošto je rivalu prepustio svega tri gema – 6:1, 6:2.

U narednom kolu Siner će igrati protiv Jana Lenarda Štrufa. Mladi Italijan, drugi teniser sveta, može sa Đokovićem da se sretne tek u finalu.

Najzanimljiviji duel treće runde biće između Stefanosa Cicipasa i Aleksandera Zvereva. Grk je danas odigrao savršen meč, koji je možda nagoveštaj da se vraća u pravu formu. Svom rivalu Ečeveriju „dozvolio“ je samo jedan gem – 6:1, 6:0.

Lorenco Sonego je eliminisao Feliksa Ožea Alijasima u dva seta – 6:4, 7:5, a ljubimac domaće publike Ig Amber je bio bolji od Kineza Žanga – 6:1, 6:4.


tagovi

Janik SinerATP Monte KarloAndrej RubljovAleks de MinorAleksej Popirin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara