Janik Siner (©AFP)
Janik Siner (©AFP)

Siner se plasirao u četvrto finale u nizu: Preslišao Mahača i kao zapet čeka Novaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 12:25

Prvi reket sveta pobedio češkog tenisera u dva seta u polufinalu mastersa u Šangaju - 6:4, 7:5

Deluje da niko ne može da stane Janiku Sineru na put. Možda eventualno suspenzija zbog dopinga koja bi mogla da usledi, ali što se tiče terena tu je u 2024. godini najbolji. Bez sumnje. Osvojio je italijanski teniser već šest titula, od toga dva Grend slema (Australijan open i Ju-Es open), a na korak je od sedmog naslova. Momak iz Južnog Tirola je pobedom nad Čehom Tomašem Mahačom obezbedio plasman u finale Mastersa u Šangaju koje mu je ujedno četvrto uzastopno - 6:4, 7:5

Sinerova serija traje od Sinsinatija gde je u meču za trofej savladao Frensisa Tijafoa, potom je najbolji bio i na njujorškom grend slemu da bi u Pekingu, turniru iz serije 500 u finalnom obračunu izgubio od Karlosa Alkarasa, dok će sada za pehar na prestižnoj kineskoj "hiljadarci" da ukrsti rekete sa boljim iz drugog polufinalnog obračuna u kojem se od 13.00 sastaju Novak Đoković i Tejlor Fric.

Izabrane vesti

Pogledom na konačan rezultat, deluje da je Siner rutinirao 33. tenisera na ATP listi. Ali, nije bilo skroz tako. Morao je Siner pošteno da potrudi. Ponadao se Mahač da može nešto ozbiljnije da uradi kada je na samom startu uzeo brejk Janiku, međutim ta prednost nije trajala ni jedan gem. Odmah je odgovorio Siner da bi novi brejk napravio u idealnom trenutku, pri prednosti od 5:4.

Drugi set bio je bez uzbuđenja sve do 4:4, kada Mahač uspeva da dođe do brejk lopte. Prve, pa onda i druge. Ipak, nijednu nije iskoristio što mu se kasnije obilo o glavu. Kada je izgledalo da će set otići u taj-brejk, najbolji na svetu pravi brejk slično kao i u prvom setu, pri rezultatu 6:5 i pronalazi put do novog finala za sat i 44 minuta.


tagovi

Janik SinerATP Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara