(©Reuters)
(©Reuters)

Siner se nije izvukao: Stigla žalba, preti mu suspenzija do dve godine

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.09.24. | 09:53

Svetska antidoping agencija (WADA) nije zaključila slučaj

Za Janika Sinera, ali i ceo svet tenisa, njegov slučaj, kako je objasnio, slučajnog dopinga još nije gotov!

Iako su Italijani prošlog meseca brže-bolje objavili kako je slučaj završen i da je prvi reket sveta oslobođen svih optužbi za doping, pošto mu je u krvi pronađen zabranjeni preparat klostebol, danas moraju da priznaju da to nije tačno.

Izabrane vesti

Nova informacija glasi da je Svetska antidoping agencija (WADA) podnela žalbu na odluku da se Siner proglasi nevinim u slučaju dopinga i traži da se italijanski teniser suspenduje na period do dve godine, prenosi Gazeta delo Sport.

U saopštenju za javnost koji je objavila WADA stoji:

„Svetska antidoping agencija potvrđuje da je uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u četvrtak 26. septembra na slučaj italijanskog tenisera Janika Sinera, kojeg je Međunarodna agencija za integritet tenisu proglasila nedužnim, odnosno, da nema njegove krivice što mu je dva puta u uzorku pronađena zabranjena supstanca klostebol, u martu 2024. godine. WADA smatra da odluka da „nije kriv ili da je nedužan“ nije prihvatljiva“, stoji u saopštenju WADA.

Dodaje se da se traži suspenzija Janika Sinera na period između godine do dve, ali i da se ne zahteva brisanje njegovih rezultata ostvarenih u periodu kada je imao pozitivne doping nalaze.

Janik Siner je trenutno prvi teniser sveta, nedavno je osvojio Ju Es open, što mu je drugi grend slem trofej u karijeri.


tagovi

Janik SinerdopingCAS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara