Janik Siner (AFP)
Janik Siner (AFP)

Siner počistio Rubljova za povratak u top 10 posle šest meseci

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 19:35

Italijan sada ima otvoren put ka polufinalu, ali bi tamo mogao na Karlosa Alkarasa

U Indijan Velsu stao je Janik Siner u polufinalu, a na mastersu u Majamiju se bliži novom plasmanu među najbolja četiri. Srušio je Janik Siner za 72 minuta Andreja Rubljova, obezbedio mesto u četvrtfinalu i posle šest meseci na pragu je povratka u top 10 ATP liste - 2:0 (6:2, 6:4).

Na renkingu uživo Italijan je već kaparisao 10. mesto, a teoretski bi mogli da mu ga ukradu jedino Karen Hačanov i Tomi Pol. Rusu je teoretski, ako Siner ispadne u narednoj rundi dovoljan plasman u polufinale, dok bi Amerikanac morao da osvoji turnir. Ali kako je odigrao danas protiv sedmog tenisera sveta, te imajući u vidu otvoren put ka polufinalu, deluje da će se Siner nešto duže zadržati na Floridi.

Izabrane vesti

Naredni protivnik biće mu bolji iz duela Botika Van De Zandšulpa i Emila Rusuvorija, dok bi u slučaju trijumfa u borbi za finale mogao da ga sačeka Karlos Alkaras koji ga je eliminisao i pre nekoliko dana u Indijan Velsu.

Blistao je Siner,, ispalio 28 vinera i napravio samo osam grešaka. To samo govori da je koncentracija bila na visokom nivou u većini poena, ali i prilikom servisa. Osvojio je mladić iz Južnog Tirola 24 od 28 poena na ubačeni prvi servis.

Izrešetao je Siner ruskog predstavnika u prvom setu i koristio užasan drugi servis Rubljova. Napravio je dva brejka, poveo sa 5:1 i mirno priveo prvi deo igre kraju. Potrajao je prvi set 32 minuta, naredni osam minuta duže, a Siner je u sedmom gemu napravi ključni brejk.

U slučaju da Italijan ode do samog kraja i osvoji turnir, mogao bi čak do šeste pozicije, ali sve je to na dugom štapu pošto zavisi i od dometa Tejlora Frica koji se trijumfom nad Holgerom Runeom takođe plasirao u četvrtfinale.


tagovi

ATP masters Majamimasters majamiJanik SinerAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara