Janik Siner (AFP)
Janik Siner (AFP)

Siner od US Opena 37-3, Siner u 2024. godini 18-1

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 23:26

Italijan izgubio prvi set, pa mu prijala pauza koju je uzrokovala kiša...

Dosadašnju karijeru Janika Sinera mogli bismo da podelimo na pre i posle US Opena 2023. Jeste uoči američkog grend slema osvojio prvu masters titulu (u Kanadi), ali nakon Velike jabuke, Italijan je počeo da igra tenis kojim je stao uz rame Novaku Đokoviću, čoveku kojeg je dva puta pobeđivao u novembru prošle godine (u razmaku od samo dve nedelje) i kojem je u polufinalu, skinuo krunu Australijan opena.

Osvojio je Siner Ozi Open domogavši se prve grend slem titule, podigao je pehar u Roterdamu, a poraz od Karlosa Alkarasa u Indijan Velsu ga je, samo naizgled usporio. Večeras je protiv Talona Grikspora, inače 26. tenisera sveta pokazao da je čvrst i kada ga protivnik muči, ostavlja bez rešenja, uzme prvi set i nosi se bar-a-bar sa njim u drugom. Nakon seta zaostatka, prijala je pauza zbog kiše više Janiku Sineru koji je dobio tesan drugi, a zatim i rutinski treći set - 1:2 (7:5, 5:7, 1:6).

Izabrane vesti

Skor momka iz Južnog Tirola od US opena je nevoravatnih 37-3, a u 2024. godini jedini poraz naneo mu je Karlos Alkaras prekinuvši mu niz od 16 pobeda. Sada mu je skor u aktuelnoj sezoni 18:1. Deluje da je treći teniser sveta rešen da kao i prošle sezone igra finale Majamija gde ga je lani pobedio Danil Medvedev.

Mučio je čitave večeri Grikspor Sinera moćnim forhendima, ali nije imao rešenja kada bi Siner počeo da mu eksploatiše bekhend. Spasavao je Holanđanin dve set lopte u drugom periodu igre, pre nego što je Siner, unovčivši treću, sprečio taj-brejk. Usledio je odlučujući set u kojem je Italijan pomeo rivala sa terena.

Osmina finala trebalo bi da predstavlja rutinu za Sinera budući da će mu rival biti Australijanc O'Konel ili Amerikanac Dem, a i u četvrtfinalu biće izraziti favorit ko god da mu se nađe na putu. Biće to ili zemljak Mateo Arnaldi, ili pobednik duela Endi Mari - Tomaš Mahač.


tagovi

Janik SinerTalon GriksporATP masters Majamimasters majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara