Cicipas (©Reuters
Cicipas (©Reuters

„Šargarepa“ ne raste na šljaci: Cicipas iz ambisa do pobede nad Sinerom

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 16:27

Italijanov tek drugi poraz u sezoni

Doktorirao je Janik Siner igru na betonu u prvom delu sezone, ali kako se „pleše“ na šljaci moraće još malo da uči!

Mladi Italijan doživeo je tek drugi poraz u sezoni i to na neočekivan način: kada je bio dva koraka od pobede, Stefanos Cicipas je napravio preokret, pa će se u nedelju boriti za titulu u Monte Karlu – 6:4, 3:6, 6:4.

Izabrane vesti

Ako po nečemu Grk nije bio poznat do sada, to je izvlačenje iz teških situacija u velikim mečevima. Obično kada bi se našao na ivici poraza – izgubio bi. Ali, danas je nešto kliknulo u njegovoj igri, posle „mora“ neiskorišćenih brejk šansi tokom celog meča, „ubo“ ih je kada je bilo najpotrebnije. Siner je odjednom posustao, zatražio je i medicinski tajm-aut, pa moguće da ga je i povreda ukočila. Pamtiće se, ipak, da je posle 4:2 za Italijana u odlučujućem setu Cicipas napravio seriju 4:0 i dobio meč vredan plasmana u finale.

A, za trofej u Kneževini Grk će se boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Novak Đoković i Kasper Rud.

Imao je Janik Siner 25 pobeda do danas i samo jedan poraz. Ima i dalje tri osvojena trofeja u 2024. godini, ali sva tri je uzeo na betonu. Tranzicija na šljaku, ipak, nije tako laka, mnogo je puta Novak Đoković pričao o tome, a to je danas spoznao i momak rođen podno italijanskih Alpa.

Potpuno druga priča je sa Cicipasom. Došao je u Monte Karlo sa skorom 11-6 i bez pehara osvojenog u ovoj sezoni. Ali, pokazao je još jednom da nije slučajno bio pre koju godinu finalista Rolan Garosa, da ima dve titule iz Kneževine. A, demonstrirao je danas i mentalnu snagu, da ne odustaje kada se čini da je potonuo.

Mnogo su Cicipasa mučile neiskorišćene brejk lopte. Kada je meč završen statistika je pokazala da je iskoristio tek tri od 15. Imao je u jednom momentu jednu od 14. Ali, bilo je i to dovoljno za preokret.

Dvostruki šampion Monte Karla (2021. i 2022.) ide u novo finale. Siner će morati da sačeka na svoju drugu titulu na šljaci. Tu jedinu je uzeo u – Umagu.


tagovi

Stefanos CicipasJanik SinerATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara