©Reuters
©Reuters

Runeu dvoboj budućnosti tenisa: Siner pao posle maratona, protiv Rubljova za novu masters krunu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 21:47

Danac ubedljivo izgubio prvi set, pa preokretom stigao do trijumfa i finala u Monte Karlu (1:6, 7:5, 7:5)

Duel teniskih nada, dvojca od kojeg se oečkuje da u deceniji koja sledi bude važan deo vrha ATP trke, pripao je Holgeru Runeu koji je u maratonskom polufinalu posle preokreta savladao Janika Sinera (1:6, 7:5, 7:5).

Borba koja je trajala dva sata i 42 minuta, a koja je u međuvremenu prekidana i zbog kiše, okončana je trijumfom Runea koji će protiv Andreja Rubljova pokušati da stigne do druge masters titule, posle prošlogodišnjeg trofeja u Parizu.

Izabrane vesti

Rivali koji su prethodno jedini put odmerili snafe u oktobru 2022. godine u Sofiji, kada je takođe neizvesan susret prekinut u trećem setu usled predaje Sinera, režirali su sjanu tenisku predstavu i potvrdili epitet budućnosti belog sporta.

Iako je Italijan uz samo jedan gem prepušten rivalu uspeo da za 31 minut stigne do seta prednosti usledila je znatno neizvesnija borba. U drugom setum, Rune je ranim brejkom režirao idealan odgovor, međutim Siner je zaostatak nadoknadio u devetom gemu i naterao rivala da se dodatno pomuči na putu do izjednačenja. Ipak, posle tri neiskorišćene set lopte Danac je četvrtu pretočio u brejk vredan seta i tako neutralisao bledi start polufinala.

Dramatičnom raspletu doprinela je kiša koja je prolaongirala odgovor na pitanje drugog finaliste u Monte Karlu, imao je Rune tri brejk lopte u četvrtom gemu i dve u osmom, ali je do brejka vrednog pobede stigao tek u 12. gemu kojim je ujedno stavio tačku na susret i plasirao se u novo masters finale.

Susret sa Rubljovim biće prilika da Rune stigne do druge masters titule, dok sa druge strane Rus vreba prvi trofej na turnirima serije 1000.


tagovi

Holger RuneJanik Sinermonte karlo mastersATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara