Rud (©Reuters)
Rud (©Reuters)

Rud: U šoku sam, pamtiću ovaj dan

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 19:27

Norvežanin prvi put pobedio Đokovića

Posle pet poraza u kojima nije uzeo ni set Novaku Đokoviću uspeo je Kasper Rud da prvi put pobedi najvećeg svih vremena.

Norvežanin je u polufinalu mastersa u Monte Karlu slavio sa 2:1 u setovima u vrlo neizvesnom meču, a posle pobede je priznao da je – šokiran.

Izabrane vesti

Na pitanje kako je uspeo da nađe način, posle pet poraza, da pobedi Novaka, Rud je rekao:

„Dobro pitanje. Ali, nemam sve odgovore u ovom trenutku. Samo sam super srećan. Ovo je dan koji ću pamtiti dugo. Nikada do sada nisam pobedio svetskog broja jedan, nikada nisam pobedio Novaka. Jako, jako sam srećan“, priznao je Rud.

Odao je Skandinavac priznanje Đokoviću na igri.

„Malo sam u stanju šoka sad. Imao sam prednost u trećem setu, a onda se on vratio. To je tako tipično, znak raspoznavanja koliko su ovi momci dobri pod pritiskom. Samo razmišljaš: „Oh, molim te, nemoj sad ovu šansu da ispustiš“.

U poslednjem gemu Rud je imao tri brejk, odnosno meč lopte, Novak je spasao dve...

„Kada je promašio prvi servis, razmišljao sam kako je mnogo brejk lopti u karijeri spasao na čudesne način. Molio sam se u sebi: „Hajde neka samo jednom napravi dvostruku servis grešku“. I neko ili nešto me je poslušalo. Naravno, to je nesrećan način da se završi meč, ali za mene lep, jer sam gledao kako ta lopta dugo putuje do mreže“, uz osmeh je pričao Rud.

Norvežanin će se za titulu u Monte Karlu boriti sa Stefanosom Cicipasom.


tagovi

Novak ĐokovićKasper RudATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara