©Reuters
©Reuters

Rud se plasirao u polufinale Torina i definitivno eliminisao Nadala, Alkaraz 2023. godinu dočekuje na prvom mestu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.22. | 23:32

Norvežanin ispustio dve meč lopte, ali potom pobedom (6:3, 4:6, 7:6) overio mesto u narednoj fazi

Osvojen set, pa ispuštena prednost, potom neiskorišćene dve brejk lopte, pa još dve meč lopte... Prilično se namučio Kasper Rud u duelu sa Tejlorom Fricom, ali je na kraju upisao drugu pobedu u Torinu 6:3, 4:6, 7:6 (6) čime je postao prvi učesnik turnira koji je overio mesto u polufinalu.

Rud je u prvom gemu na servis rivala stigao do brejka, a potom je prednost očuvao sve do kraja seta i tako definitivno srušio snove Rafaela Nadala o čudu u Torinu za koje mu je pre svega bilo neophodno da Norvežanin bude poražen bez osvojenog seta.

Izabrane vesti

Vođstvo trenutno četvrtog reketa sveta protiv Frica ozvaničilo je eliminaciju Španca kojoj se najviše obradovao Nadalov sunarodnik Karlos Alkaraz. Trenutno prvi reket sveta profitirao je aktuelnim raspletom s obzirom na to da je upravo Bik sa Majorke bio jedini teniser koji je mogao da ga ugrozi na ATP listi, te je sada i definitivno da će Alkaraz godinu završiti kao prvi na listi najboljih tenisera sveta.

Osvojeni set međutim nije obeshrabrio Amerikanca koji je već u drugom gemu u nastavku imao tri brejk lopte, a iako ih nije iskoristio strpljivo je čekao novu šansu i naplatio je u 10. gemu drugog seta. Do brejka Frica teniseri su prilično rutinski uzimali gemove na svoj servis, međutim posle 40 minuta borbe u pomenutoj deonici akteri su se vratili na početak i o pobedi je odlučivao treći set.

Usledio je završni set u kojem su jedine prilike za brejk viđene u petom gemu na servis Frica koji je dva puta bio u situaciji da ga poen deli od zaostatka koji bi bio verovatno nenadoknadiv, ali je deveti teniser sveta uspeo da duel odvede u taj-brejk u kojem je uspeo da se sa 1:5 približi na 4:5, a potom i spase dve meč lopte, međutim novi minibrejk Rud je uspeo da materijalizuje, te je Norvežanin sa 8:6 u taj-brejku osvojio treći set i upisao drugu pobedu u grupi.

Večerašnjom pobedom Rud je overio mesto u polufinalu, te će rasterećen izaći na megdan Nadalu, dok će Fric i Ože Alijasim u direktnom duelu odlučivati o drugom putniku u narednu fazu.


tagovi

Kasper RudTejlor FricRafael NadalKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara