Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Rafaela Nadala slomile emocije: Velika je šansa da se neću vratiti na Rolan Garos

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 19:12

“Ne znam hoću li ponovo doći ovde, možda za dva meseca kažem da je dosta i da se povlačim”, kaže Bik sa Majorke

Kao niko imao je Rafael Nadal uspeha na Rolan Garosu, ali došao je trenutak i za prvu eliminaciju u prvom kolu. I možda je ovo poslednji put da se pojavio na trećem grend slemu sezone, ali Pariz će ga makar još jedanput videti – na Olimpijskim igrama.

Aleksander Zverev izbacio je španskog asa, nije mu dopustio da uzme ni set. Ali, daleko od toga da je Kralj šljake olako položio oružje pred četvrtim nosiocem na turniru. Teško je bilo Rafaelu Nadalu posle eliminacije, knedla mu je stajala u grlu, nije mu bilo lako da bilo šta izusti.

Izabrane vesti

Vreme će pokazati da li se na Rolan Garosu danas poslednji put obratio publici.

“Teško mi je da pričam, ne znam je li ovo poslednji put pred svima. Nisam sto posto siguran, ali ako jeste… Publika je bila sjajna tokom cele nedelje treninga. Teško mi je rečima da opišem kako sam se osećao, bilo je posebno osetiti takvu ljubav”, poručio je Rafael Nadal i čestitao Aleksandru Zverevu na prolazu, ali i postignutim rezultatima u minulom periodu:

“Čestitam Saši na sjajnom meču, ali i na tituli u Rimu. Zaslužuješ ovo, znam koliko ti je teško bila 2022. godina”.

Velika je šansa da je duel sa Aleksanderom Zverevim bio njegov poslednji na terenima pokraj Bulonjske šume.

“Prošao sam ceo proces sa snom da se opet vratim na Rolan Garos. Prva runda nije bila baš idealna. Bio sam kompetitivan i imao šanse, ali teško je protiv sjajnog igrača kao što je Saša. Telo mi se malo bolje oseća nego pre dva meseca, ne znam hoću li opet doći ovde. Veliki procenat postoji da se više neću vratiti na Rolan Garos, ali ne mogu da potvrdim 100 posto. Možda za dva meseca kažem da je dosta i da se povlačim, ali još imam ciljeve, motiviše me da opet budem ovde na ovom terenu za Olimpijske igre”.

Za kraj zahvalnica svima za sve divne godine i uspomene koje su nastale na Rolan Garosu, mestu gde je 14 puta bio grend slem šampion.

“Mnogo je lepih uspomena odavde, svaka godina je bila posebna, i zbog ljudi iza kulisa koji mi pomažu, ali i podrške moje porodice, prijatelja, svih koji su mi pomagali u životu. Hvala svima”, završio je Rafael Nadal.



tagovi

Rafael NadalATPRolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara