Đoković i Nadal (©Reuters)
Đoković i Nadal (©Reuters)

Rafael Nadal: Više bih voleo da Novak ne igra, ali pravda je progovorila

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.01.22. | 09:21

Španac o odluci australijskog Federalnog suda da vrati vizu najboljem svetskom teniseru

Novak Đoković je posle pet dana pušten iz imigracionog hotela u Melburnu pošto je Federalni sud Australije presudio da mu tamošnje vlasti vrate vizu.

To, međutim, ne znači da će najbolji svetski teniser učestvovati na ovogodišnjem Australijan openu, na kom je trebalo da napadne 21. grend slem titulu i time postane najuspešniji u istoriji belog sporta. Ministar za imigraciju Aleks Hok ima pravo da lično intereveniše i na potpuno novim osnovama ukine Đokovićevu vizu. I ta se opcija pominjala u sudu kao mogućnost...

Izabrane vesti

Većina je odluku suda dočekala sa oduševljenjem, ali ne i Rafael Nadal.

Najbolji španski teniser je prethodno izjavio da Novak treba da snosi posledice jer je nevakcinisan doputovao u Australiju, a sada je malo promenio ploču, ali daleko od toga da je stao na stranu kolege.

"Iz sportskog ugla, više bih voleo da Đoković ne igra ovde, ali pravda je progovorila i ja poštujem odluku. Bez obzira da li se neko slaže ili ne sa Đokovićem po raznim pitanjima, pravda je rekla svoje", poručio je Nadal u uključenju za španski radio Onda Sero.

Za razliku od Nadala, među onima koji su srećni zbog Novakovog puštanja na slobodu je bivši hrvatski teniser Ivo Karlović, koji je posle odluke suda na svom Tviter profilu napisao: "Idemo, Nole!!!".


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara