Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Pozitivni signali iz Londona: Đoković dobio Medvedeva u generalnoj probi za Vimbldon

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 21:01

"Nisam osetio bol i veoma mi je drago zbog toga. Igrao sam nekoliko trening setova prethodnih dana kako bih testirao koleno, da vidimo kako ću se osećati tokom kretanja. Test je bio uspešan zbog čega mi je drago", poručio je srpski teniser posle pobede nad Rusom

Što se početak Vimbldona više bliži Novak Đoković izgleda sve bolje. Drugi teniser sveta je u 'generalnoj probi' za treći grend slem u sezoni u dva seta savladao Danila Medvedeva – 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Ono što raduje više od same pobede jeste konstatacija novinara izveštača sa egzibicionog turnira ‘Đorđo Armani tenis klasik‘ u Londonu da je Đoković, uprkos tome što je pre samo dvadesetak dana operisao meniskus kolena, izgledao podjednako dobro i u dugim i u kraćim razmenama, odnosno da nije imao poteškoća prilikom kretnji. Da je tako priznao je i najbolji u istoriji belog sporta, izjavivši da tokom meča nije osećao bol.

Izabrane vesti

"Uživao sam na terenu. Tenis koji se igra bez bola je najbolji. Nisam osetio bol i veoma mi je drago zbog toga. Igrao sam nekoliko trening setova prethodnih dana kako bih testirao koleno, da vidimo kako ću se osećati tokom kretanja. Test je bio uspešan zbog čega mi je drago. Iza mene su intenzivne tri nedelje nakon operacije, pokušavao sam da se oporavim za Vimbldon. Želeo sam sebi da dam šansu da budem ovde", izjavio je Đoković posle meča.

Novak je iskoristio priliku da se javno zahvali i hirurgu koji je izvršio operaciju.

"Mislim da je moj hirurg ovde, on je pravi MVP, sve je ovo njegova zasluga. Pored njega je Žan Žorž, specijalista za koleno, hvala im obojici. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće, verovatno ni moj nastup na Vimbldonu".

Đoković je podsetio i na slučaj Tejlora Frica, koji se 2019. godine takođe neposredno pred Vimbldon povredio, ali je na kraju učestvovao na grend slemu u Londonu.

"Njegova situacija bila je ista, ja sam imao četiri ili pet dana više. On je prva osoba kojoj sam pisao i velikodušno je sa mnom podelio iskustvo. Pisao sam njemu i drugim sportistima, Ibrahimoviću, Lindzi Von, Stenu Vavrinki. Svi su bili veoma ljubazni i razmenjivali sa mnom kontakte koji bi mi bili od pomoći", otkrio je Novak.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara