Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak definitivno igra na Vimbldonu! Izbegao Alkarasa, pre finala prepreke Rune, Zverev…

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 11:47

Dobar žreb za srpskog asa, Španac u polovini kostura sa Janikom Sinerom

Prvo i najvažnije: Novak Đoković definitivno igra na Vimbldonu! Osim ako ne dođe do preokreta u poslednji čas. Još od povrede kolena na Rolan Garosu trajala je neizvesnost hoće li se najveći svih vremena pojaviti u Ol Ingland klabu. Doputovao je, juče odradio sparing meč sa Janikom Sinerom i danas se ime srpskog asa našlo na žrebu.

Dobro je prošao Novak Đoković na žrebu, može da bude zadovoljan. Kao drugi nosilac automatski je bio razdvojen od prvog – Janika Sinera, a u polovini kostura u kojoj se nalazi Italijan završio je Karlos Alkaras. Dakle, pre finala ne mogu da se susretnu vlasnik 24 grend slema i aktuelni šampion Vimbldona.

Izabrane vesti

Žrebom je odlučeno da će prvi rival Novaka Đokovića na Vimbldonu biti češki teniser Vit Kopriva. Ukoliko preskoči prvu prepreku, nadalje bi to izgledalo ovako: Fernle ili Kanjas u drugom kolu, Ečeveri ili Popirin u trećem, Rune ili Hačanov u osmini finala, Hurkač / De Minor / Ože Alijasim u četvrtfinalu, a Zverev / Rubljov / Cicipas u polufinalu.

I to je samo projektovani žreb, ovo su potencijalni protivnici Novaka Đokovića, najbolji po renkingu.

Nagaznih mina ima, redovno neko od favorita na njih nagazi. Srpski as će prvo morati da se pripazi Koprive, jer ume da ožari. No, kada se u obzir uzme da je prošao kroz proces oporavka, da je imao intervenciju na kolenu, najbitnije je da pre finala ne može na Karlosa Alkarasa.

Ipak, još jedna stvar će biti važnija – da Novaka posluži zdravlje. Jer, iza ćoška su Olimpijske igre.

Novak Đoković će pre početka Vimbldona odraditi još jedan test meč, ovoga puta suparnik će mu biti Danil Medvedev. Rus se nalazi u delu žreba gde su Janik Siner, Karlos Alkaras, ali i Kasper Rud, Grigor Dimitrov, kome je protivnik Dušan Lajović, Tomi Pol

Laslu Đereu je rival na startu Luka Puj, dok će se Miomir Kecmanović preko mreže gledati sa Sumitom Nagalom iz Indije.

Kompletan kostur Vimbldona za tenisere:



tagovi

Novak ĐokovićATPVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara