Polufinala za teniske sladokusce: Dolazeći protiv odlazećih asova

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 12:10

U borbi za finale bogatog revijalnog turnira u Rijadu sastaju se Đoković - Siner (18.30) i Nadal - Alkaras (oko 20.00)

Ogromna finansijska sredstva uložila je Saudijska Arabija u revijalni turnir Šest kraljeva, a koja dvojica će se u nedelju boriti za najveću novčanu nagradu u istoriji tenisa (5.500.000 evra) saznaćemo večeras. U borbi za presto ostala su četvrorica kraljeva, dvojica veterana i dvojica nadolazećih vladara belog sporta. Voljom žreba su pomešani, pa ćemo gledati mečeve "starosti protiv mladosti".

Iako je mnogo puta dosad pokazao da mu još nije vreme za penziju i da i dalje može da osvaja titule i dominira na terenu, jasno je da se bliži dan kada će 37-godišnji Novak Đoković saopštiti odluku o povlačenju. Tu vest nedavno smo dobili od Rafaela Nadala, kojem je posle turnira u Rijadu ostala još završnica Dejvis kupa u Malagi.

Izabrane vesti

Njima će na megdan trenutno projektovani naslednici. Simbolično, Đoković se sastaje sa aktuelnim brojem jedan na ATP listi, Janikom Sinerom (18.30), dok će Nadal igrati protiv svog zemljaka Karlosa Alkarasa (oko 20.00).

Obojica mladića odavno su pokazali da ih čeka lepa budućnost, ali tek kada sa velike scene siđe i Novak Đoković. Zato se mladi Italijan trudi da baš protiv Srbina igra najbolje što može, ne bi li ubrzao proces i pokazao da je došlo vreme smene generacija. Dosad su odigrali osam međusobnih mečeva, a rezultat je 4:4, s tim da je Siner dobio poslednja tri duela, od kojih su dva igrana ove godine. Bilo je to u polufinalu Australijan Opena i nedavnom finalu mastera u Šangaju.

Pored impresivnog novca za pobedu na turniru, Đoković će sigurno imati motiv da pokaže mlađem kolegi da uprkos tri vezane pobede mora još mnogo da se trudi kako bi dostigao njegove visine. Isto se očekuje i od Nadala, kojem će ovo biti tek ćetvrti meč protiv Alkarasa. U prva tri iskusniji Rafa je dvaput slavio, ali su se poslednji put sastali još 2022. u četvrtfinalu madridskog mastera. Uspešniji je tada bio Alkaras.

Mlađi asovi imali su zagrevanje u sredu, dok su se dugogodišnji šampioni plasirani direktno u polufinale. Siner je bio bolji od Danila Medvedeva sa 6:0, 6:3, a Alkaras je pobedio Holgera Runea sa 6:4, 6:2. Poraženima je za utehu pripalo 1.500.000 evra koliko su igrači dobijali samo za nastup na ovom turniru.

Iako nemaju takmičarski značaj, sigurno je da nas čekaju dva veoma uzbudljiva meča ovog četvrtka. Nažalost, bez televizijskog prenosa u Srbiji.

ŠEST KRALJEVA - POLUFINALE

18.30:(1.40) Janik Siner (3.00) Novak Đoković

20.00: (1.12) Karlos Alkaras (5.30) Rafael Nadal


tagovi

tenisNovak ĐokovićRafael NadalJanik SinerKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara