Pogled u budućnost: Zver(ev) na Medved(ev)a

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.19. | 15:49

Dva najistaknutija člana nadolazeće generacije teniskih asova jedan na drugog sutra u finalu šangajskog mastersa

Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Dva najzvučnija i najistaknutija, ali i već najostvarenija tenisera koji pripadaju mladoj, nadolazećoj generaciji odmeriće se sutra ujutru u finalu mastersa u Šangaju.

Biće to svojevrstam pogled u budućnost, to jest na ono što čeka beli sport nakon što članovi "velike trojke", jedan za drugim krenu ka penziji. Možda zapravo ovo nije budućnost, već sadašnjost..

Izabrane vesti

Medvedev je u polufinalu, što se i očekivalo uspeo da savlada umornog Stefanosa Cicipasa u dva veoma tesna seta. Bila je to peta pobeda u isto toliko odmeravanja Grka i Rusa koji je tako ušao u šesto uzastopno finale, što je zaista impresivan rezultat. Naravno, daleko od onih 17 rekordnih Novaka Đokovića (2015-2016) i Rodžera Federera (2005-2006). Zanimljivo je da Zverev, inače Rus poreklom, ali reprezentivac Nemačke u kojoj je i rođen, vodi protiv "sunarodnika" sa 4-0, a ovo im je prvi meč u 2019. u kojoj Medvedev igra maestralno. Za sada je zabeležio 58 pobeda u ovoj sezoni, od čega 45 na tvrdim terenima, a 21 na mastersima.

S druge strane Zverev, koji je u polufinalu Šangaja bio bolji od Italijana Matea Beretinija sa 6:3 i 6:4, je sredinom sezone imao velikih problema, prvo sa sada već bivšim trenerom, Ivanom Lendlom, a potom i sa menadžerom sa kojim situacija mora da rešava na sudu. Ali, čini se da se povratio u poslednje vreme te to pokazuje i na terenu.

Osim što je u strašnoj seriji i formi, iako pomalo umoran, Rus ima motiv više pošto juri treće mesto na ATP listi koje brani Rodžer Federer i kojeg bi mogao da se dohvati do kraja sezone. Za nas, on je favorit, ali treba očekivati teško odmeravanje na jedinom kineskom mastersu.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara