Novak Đoković (foto: Reuters)
Novak Đoković (foto: Reuters)

Đorđe Đoković: Novaka opet zatvaraju, upao je u politički vrtlog

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.01.22. | 09:33

Brat najboljeg svetskog tenisera o trenutnoj situaciji u Australiji

Delovalo je da je problemima kraj, ali nije. Vlasti u Australiji oglušile su se o odluku Federalnog suda da vrati vizu Novaku Đokoviću i, uprkos tome, žele da ga deportuju iz svoje države.

Neizvesno je šta će se dalje dešavati, a o ovoj temi za TV Prva govorio je brat najboljeg svetskog tenisera, Đorđe Đoković.

Izabrane vesti

Po njegovim rečima Novak je upao u politički vrtlog između savezne države Viktorije i federalnih vlasti Australije i trenutno mu tenis nije ni na kraj pameti. Bilo da se radi o Australijan openu na kom je trebalo da napadne 21. grend slem titulu i postane najuspešniji u istoriji tenisa ili nekom drugom turniru.

"Besana noć za čitavu familiju je iza nas. Prolazimo korz jako teške momente. Novak je pokazao koliko je istrajan i veruje u sebe i svoje ideale. Izborio se za sebe i ceo svet. Imamo pravni sistem koji je doneo ispravnu odluku na osnovu svih činjenica koje smo i sami mogli da vidimo svih ovih dana.

A, sada dobijamo informacije da je ministar unutrašnjih poslova očigledno iznad suda", počeo je mlađi Đoković razgovor za Prvu.

U Australiji će se u maju održati savezni izbori, pa se čitava ova situacija dovodi u vezu sa tim.

"Nažalost, Novak je upao u jedan ozbiljan politički vrtlog između savezne države Viktorije i federalnih vlasti. Narod u Australiji je nesrećan jer je već jako dugo 'zaključan' zbog korone i sve ovo što se dešava ima veze sa tim".

*** Posle konferencije porodice Đoković i Novakove poruke putem društvenih mreža cilj je ostanak u Melburnu i takmičenje na Australijan Openu! Opširnije OVDE. ***

Nema dilemu Đorđe Đoković da je politika umešala prste i da je njegov brat žrtva raznih prepucavanja koja nemaju veze s tenisom.

"Definitivno je ovo politika, od samog početka. Svi mi moramo da se angažujemo na društvenmim mrežama, da pustimo u etar ovu vest da hoće ponovo da ga zatvore. Konsultujemo se sa PR službama i advokatima o sledećim koracima. Novak je trenutno sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje. Razmišlja o svojim daljim potezima. Bio je ovo veliki poraz za Australijske vlasti, mislili su da mogu da pobede Novaka i ceo sistem sa nekim tehnikalijama", konstatovao je Novakov brat.

Đokoviću je u jednom trenutku bio oduzet mobilni telefon na nekoliko sati, ali je sada u stalnom kontaktu sa porodicom.

"Čujemo se konstantno. U dobrom je raspoloženju. Novak je prošao kroz vrtlog emocija, bilo je i sreće i tuge i nervoze. Mora sada da bude staložen, miran i pametan zbog svega. Ne verujem da će prihvatiti bilo kakvu nagodbu sa njihove strane, već će želeti da izgura pravdu do kraja. On je otišao tamo da igra tenis, a učinjena mu je velika nepravda od njihovih imigracionih oficira".

Najavio je Đorđe i da će Novak i njegova porodica tek pričati o svim neprijatnostima koje su doživeli prethodnih dana.

"Pustićemo da se sve ovo izgura do kraja, a onda ćemo ispričati celu priču šta se sve dešavalo... Da je došao da traži azil bili bi više fer prema njemu. Imamo javni transkript iz sudnice u kom se vidi da su se ophodili prema njemu kao prema kriminalcu".

Jasno, šanse da Đoković zaigra na turniru u Melburnu su minimalne. Pitanje je da li uopšte i postoje, čak i da se sve reši već danas.

"Novaku je tenis trenutno zadnji u mislima, bilo da je Australijan open ili neki drugi turnir u pitanju. Ali čitava javnost vrlo dobro poznaje Novaka i kako funkcioniše, znaju svi da je inatlija i da najbolje igra kada su svi protiv njega. Ja sam ubeđen da on i kada bi u 16. uveče izašao iz zatočeništva da bi u 17. pobedio. Takav je njegov mentalni sklop. Dešavalo mu se i do sada da igra mečeve bez priprema. On je nešto što nećemo nikada više videti u svetskom tenisu, to što on radi je na nekom drugom nivou", zaključio je Đorđe Đoković.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara