Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Đoković: Sezona bez titule nije sjajna, ali biću bolji

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 19:48

„Ima dobrih stvari koje nosim sa ovog turnira“, ocenio srpski as

Polufinale mastersa u Monte Karlu kada je Novak Đoković u pitanju ne može da se oceni kao dobar rezultat, s obzirom na ogromne standarde koje je postavio tokom karijere. Ali, s obzirom na to kako mu je sezona izgledala do sada, a pogotovo gledajući u susret onom što dolazi tokom leta, utisak je da srpski as ima sasvim dobro prolazno vreme.

Jer, po dolasku u Monako Đoković je rekao da nema velika očekivanja od turnira, na kojem odavno nije imao neki zapažen rezultat, tako da to što je ostao dva-tri poena „kratak“ za finale može samo da hrabri.

Izabrane vesti

Na sličan način je rezonovao i Novak posle poraza od Kaspera Ruda (1:2).

„Naravno da sam razočaran kada izgubim ovakav meč, koji je bio neizvestan. Čestitam Kasperu. Igrao je jako dobro, pogotovo na početku prvog i trećeg seta. Imao sam šanse, ali poslednji gem nije bio dobar. Pravio sam neiznuđene greške, dok je on bio čvrst do poslednjeg poena i zaslužio je da pobedi“, ocenio je Đoković.

Ali, vidi najveći teniser svih vremena i neke dobre strane nastupa u Kneževini.

„U mojoj igri je bilo uspona i padova. Pozitivna stvar je što sam uspeo da se vratim posle izgubljenog prvog seta i što sam našao snagu u igri. Tako da, ima dobrih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali svakako da sam razočaran zbog poraza“.

Ovo je najslabija sezona srpskog asa od poslednjih desetak, kada se gledaju dosadašnji rezultati. No, jasno je da se tek zagreva za ono što njega najviše zanima: tri grend slema i olimpijsko zlato u tri letnja meseca.

Postavio sam visoke standarde u smislu očekivanja od rezultata, tako da to što nemam titulu ove sezone, u poređenju sa prethodnih 15, nije tako sjajno. Ali, igrao sam polufinale u Australiji, polufinale ovde... Igrao sam na samo tri turnira ove godine, tako da, naravno, normalno je za očekivati da će doći sezone kada ne počneš dobro i ovo je jedna od tih. Nadam se da ću moći posle ovog turnira da podižem formu, jer mislim da sam igrao dobar tenis. Na sledećim takmičenjima, verujem, igraću još bolje“, poručio je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara