(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković sa podeljenim emocijama: Moram da budem ponosan, iako sam sada razočaran

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 17:56

„Nije bio dovoljan nivo tenisa sa moje strane“, ocenio je Novak

Težak poraz doživeo je Novak Đoković u finalu Vimbldona, održao mu je Karlos Alkaras tenisku lekciju sa 3:0 u setovima i sprečio ga da dođe do 25. grend slem trofeja i osmog pehara u Londonu.

Posle poraza Novak je priznao da je bio slabiji rival na terenu i da trofej potpuno zasluženo ide u ruke Alkarasu.

Izabrane vesti

„Nije ovo rezultat koji sam želeo. Posebno u prva dva seta nije to bio dovoljan nivo tenisa sa moje strane. Naravno, sve zasluge Alkarasu, koji je igrao kompletan tenisa, imao je sve danas. Probao sam da poguram sebe, spasao sam tri meč lopte, ali nije bilo suđeno. On je apsolutno zaslužio pobedu i čestitam mu, igrao je neverovatan tenis“, rekao je Đoković.

Priznao je srpski as da su mu pomešane emocije, jer je operaciju kolena imao pre samo mesec dana, a stigao je do finala Vimbldona.

„Moram da budem ponosan. Možda sam sada malo razočaran kada razgovaramo deset minuta nakon kraja meča, ali ako se osvrnem na nekoliko poslednjih nedelja i šta sam sve prošao sa svojim timom i porodicom, moram da kažem da sam vrlo zadovoljan. Vimbldon je oduvek bio moj dečiji san, maštao sam da igram na Centralnom terenu i ponekad je samo činjenica da sam ovde zaista važna. Svaki put kada zakoračim na ovaj teren, san mi se ostvario, ja sam i dalje dete koje živi svoj san“, poručio je Novak Đoković.



tagovi

Novak ĐokovićVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara