Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Đoković o mogućem susretu sa Nadalom: Biće to spektakl, kao u stara dobra vremena

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 12:42

"Video sam žreb, uzbuđen sam"

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza/

Žreb Olimpijskih igara nije bio naklonjen Rafaelu Nadalu, jer mu je za potencijalnog rivala već u drugom kolu dodelio Novaka Đokovića. Naravno, iako španski as godinama unazad muči muku sa povredama, najbolji teniser svih vremena ne može da bude ravnodušan pošto će turnir u Parizu biti možda i Nadalov poslednji u karijeri. Svakako, imaće Španac ogroman motiv da što duže izdrži u trci za medalju. Baš kao što Novak želi da mu se konačno oko vrata nađe zlato.

Izabrane vesti

Sve to garantuje sjajnu predstavu, ukoliko do nje zaista dođe. Da bi se sreli, i jedan i drugi prvo će morati da preskoče rivale iz prvog kola u kojem će Đoković igrati sa Metjuom Ebdenom iz Australije, dok će Nadal na megdan Martonu Fučoviču.

Na konferenciji za mediji tokom koje je govorio sa još nekim predstavnicima srpskog tima, Đoković se osvrnuo i na žreb.

"Nadal? Video sam žreb, znam da postoji veliko interesovanje za taj eventualni duel. Naravno, prvo da prođemo do drugog kola, do meča koji će biti spektakl kao u stara dobra vremena, kada smo igrali na manje-više svim terenima širom sveta. Uzbuđen sam za taj duel, ali da prebrodim prvu prepreku i da idem što dalje. Svestan sam težine olimpijskog turnira, koji je u našem sportu drugačiji od ostalih, igramo na Rolan Garosu koji nam je dobro poznat, pogotovo Nadalu. A, opet, sam osećaj je drugačiji, jer predstavljaš svoju zemlju, to je dodatni pritisak i odgovornost, potrudiću se da je peta sreća", izjavio je Novak Đoković, koji peti put učestvuje na Olimpijskim igrama, a dosad je osvojio bronzu na debiju u Pekingu 2008.



tagovi

Pariz 2024Novak ĐokovićRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara