Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak ne haje za prognoze: I ranije su me otpisivali, a nadam se da ću medaljom obradovati naciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 13:21

"Osećam se spremnije nego za Vimbldon", poručuje srpski as

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza/

Neko će reći – poslednji ples. Finalna šansa za Novaka Đokovića da osvoji poslednji „trofej“ koji mu u karijeri nedostaje – olimpijsko zlato.

Izabrane vesti

To što ga teniska i sportska javnost širom sveta ne vidi kao prvog favorita, za razliku od prethodnih slučajeva, nimalo ne uzbuđuje najvećeg tenisera planete svih vremena.

"Ljudi će uvek da pričaju. Posle mnogo godina nisam osvojio titulu do avgusta, pa to daje veći povod da me otpisuju. Dešavalo mi se dosta puta da su me unapred otpisivali, pa sam se vraćao“, mirno uzvraća Đoković.

I kaže da je za Pariz, u odnosu na Vimbldon, potpuno spreman.

"Meni je najbitnije to što se osećam spremnije, što sam sebe doveo na optimalni nivo, a onda je rezultat u božijim rukama. Nadam se najboljem“.

Mečevi teniskog turnira će se igrati na Rolan Garosu, koji je Novaku i te kako dobro poznat.

"Težak je teniski turnir, 64 igrača, svi se takmiče za medalju, šest mečeva do zlata u osam dana. Nadam se da ću imati sjajan turnir, imao sam dosta uspeha na Rolan Garosu, znam taj teren. Nadam se da ću medaljom doneti radost našoj naciji“.

Kakva su očekivanja teniskom GOAT-u, suvišno je pričati.

"Dolazak na OI je uvek veliki izazov. Tada stavim na sebe dodatni pritisak i očekivanja. Osim u Riju imao sam dobre mečeve, dolazo sam do polufinala, ali osim u Pekingu nisam osvojio medalje. Očekivanja su uvek najviša, to je nešto što ne mogu i ne želim da promenim. To mi daje podstrek da sa maksimalnim zalaganjem pristupim i na terenu i van njega. Nadam se da ću igrati najbolje što mogu i da ću doći do meča za medalju“.

Da bi bio potpuno fokusiran na mečeve, za razliku od Tokija, Novak je izabrao da bude van Olimpijskog sela.

"Hteo sam da imam više privatnosti, mira, da imam usredsređenost na svoju rutinu i pripremu za turnir. Boravak u selu je jedan od najlepših doživljaja OI, uzbuđenje raste kada ste tamo, tu osetiš energiju, značaj takmičenja, tu je 10.000 sportista najboljih u svom sportovima. Ovako je ispravnije za mene i moje pripreme, ali posetiću selo“.

Mada, ne veruje Đoković da će ovog puta stići i da gleda naše sportiste na delu.

"Voleo bih da gledam sve, vaterpoliste, odbojkašice, košarkaše, ali nažalost, neću imati prilike da uživo pratim koliko bih voleo. Želim svima mnogo sreće i da nas obraduju sa što više medalja“, poručio je Novak Đoković.



tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara