Novak Đoković (@Starsport)
Novak Đoković (@Starsport)

Đoković možda nastavi sam, bez trenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 22:24

Najbolji svetski teniser novinarima u Beogradu kratko poručio da još nema ideju ko će i da li će uopšte neko zauzeti mesto Gorana Ivaniševića

U sredu s prvom kafom ljubitelji tenisa ostali su zatečeni informacijom da je Novak Đoković raskinuo trofejnu i dugogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem. Ta vest brzo je obišla sve meridijane, a od ranog jutra počela su da kruže nagađanja šta bi mogao biti povod da dvojica asova prestanu da rade zajedno.

Nagoveštaja da će se razići nije bilo, pa se kao mogućnost nametnulo mišljenje da Đoković polako priprema teren za kraj karijere.

Izabrane vesti

Da li je zaista tako, ni dan kasnije nije poznato. ali najbolji teniser sveta nakon premijere dokumentarnog filma o svom nekadašnjem treneru: "Nikola Pilić - Legenda" pred novinarima u beogradskom Domu omladine objasnio da se sa Ivaniševićem rastao jer je došlo do zasićenja.

"Goran je pre svega prijatelj za života, moj i moje porodice. Izuzetno mi je drag, kraj profesionalne saradnje ne znači kraj prijateljstva. Rastanak je bio pozitivan, koliko god može da bude, došlo je do tačke zasićenja gde smo osetili da je došlo vreme da se raziđemo posle skoro pet godina saradnje. Ispisali smo istoriju našeg sporta, osvajali slemove, a prošli smo kroz sito i rešeto – diskvaifikacija, deportacija… Uvek ću se sećati toga da je bio ljudski uvek tu za mene uprkos svemu, takve vrednosti su bile ispred svega. Iz takvog odnosa i te hemije je i rezultat došao kao posledica. Sve najlepše mu želim".

O tome ko bi mogao da zauzme Goranovo mesto i da li će uopšte doći do toga, Đoković još nije odlučio.

"Još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će uopšte nekoga biti. Imao sam trenere uz sebe od malih nogu. Pokušavam sada da sam osetim šta je to što mi prija. Tako da, bićete blagovremeno obavešteni svakako ako neko bude došao", kratko je poručio Đoković.

Nakon filma Novak se prvo sa bine obratio prisutnima.

"Za mene je poseban osećaj ovo večeras, gledati film uz koji su evocirane neke uspomene iz mog detinjstva. I naravno, slavi veliku karijeru Nikija koji je u mom životu odigrao jako značajnu ulogu. Zahvaljujući mojim roditeljima otišao sam u akademiju Nikija Pilića sa 12-13 godina, u veoma izazovnim vremenima i to je najbolja moguća odluka koju su doneli. Prihvatio me je kao sina i u saradnji sa mojim roditeljima rodila se ovakva karijera. Puno dugujem ovom čoveku, hvala Niki za sve. Hvala ti i što si toliko toga lepog uradio za tenis i za Srbiju kojoj si doneo jedini Dejvis kup. Ujedinio si dve nacije koje su bratske nacije, ali koje su prošle teške trenutke", rekao je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićGoran IvaniševićNikola PilićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara