Novak Đoković i Aleks de Minor (©Reuters)
Novak Đoković i Aleks de Minor (©Reuters)

Đoković i De Minor saglasni: Ružan i težak meč

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 18:47

„Nismo igrali na visokom nivou, grešili smo dosta, bilo je mnogo uzastopnih brejkova. To je očekivano za šljaku, ali ne baš ovoliko“, kaže najbolji teniser sveta

Imali su u prošlosti Novak Đoković i Aleks de Minor nesuglasica, nekorektni su bili postupci australijskog tenisera, ali je, izgleda, sve izglađeno. Barem je takav utisak, jer preturili su koju preko usana na mreži, uz osmehe. I oko jedne stvari se usaglasili – meč je bio ružan i težak.

Nisu na visokom nivou bili ni najbolji teniser svih vremena, a ni Australijanac. Dosta su grešili, dopuštali jedan drugom da dođu do brejk prilika, ali je u oba seta prevagnulo na stranu Novaka Đokovića. Bio je prisebniji i ušao u završnicu mastersa u Monte Karlu.

Izabrane vesti

Sada je na dve pobede od prve titule u ovoj godini.

„Teško je bilo za obojicu. On je jedan od najbržih igrača. Mnogo lopti vraća. Ono što 99 odsto igrača ne vraća... Iznenadio me je sa nekim pasing-šotovima, naročito kada sam imao brejk prednosti. Nismo igrali na visokom nivou, grešili smo dosta, bilo je mnogo uzastopnih brejkova. To je očekivano za šljaku, ali ne baš ovoliko. Ali, pobeda je pobeda“, rekao je Novak Đoković i dodao:

„Srećan sam zbog toga. Dosta vremena je prošlo. Znam ovaj klub veoma dobro, treniram godinama. Poslednjih osam ili devet godina je bilo teško. Još jednom polufinale, radujem se“.

Ništa manje naporan nije bio meč sa Aleksom de Minorom od odnog sa Lorencom Muzetijem.

„Bio je izuzetno iscrpljujuć meč, kao juče. Nisam se dobro osećao na terenu. Trebalo mi je dosta da se oporavim posle dugih poena. Uspeo sam da pronađem strpljivu igru, odigram loptu više. Rekao je na mreži 'ugly', da je bila ružna igra. Složio bih se sa njim. Ali, dobro, to je ponekad očekivano. Drago mi je što sam pobedio“, poručio je srpski as za Sportklub.

Najbolji teniser sveta će u polufinalu mastersa u Kneževini ukrstiti rekete protiv Kaspera Ruda ili Iga Ambera.

„Idemo u poslednja dva dana turnira. Nadam se da ću biti fizički spreman. Znam kada sam fizički spreman da sve može da se postigne i da svako može da se pobedi“, završio je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićAleks de MinorATP Monte KarloATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara