Novak Đoković (©Starsport)
Novak Đoković (©Starsport)

Đoković: Dođite u Pionir, možda poslednji put igram u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 22:12

Najbolji svetski teniser istakao koliko mu znači igranje za reprezentaciju Srbije

Narednog vikenda srpski teniseri igraće protiv Grčke u Svetskoj grupi I Dejvis kupa, a predvodiće ih najbolji svih vremena - Novak Đoković. Gostujući na RTS, Đoković je pozvao navijače da dođu u dvoranu Aleksandar Nikolić, nekadašnji Pionir, i možda poslednji put gledaju ga pred beogradskom publikom.

S obzirom da je osvajanjem Olimpijskih igara u Parizu Novak kompletirao sve bitne trofeje u svetu tenisa, finiš karijere podrediće igranju na grend slemovima. Ali, ističe da ga posebno motivišu nastupi za reprezentaciju.

Izabrane vesti

"Nekoliko puta sam rekao da me motivišu gren slemovi i igranje za reprezentaciju. Svi ostali turniri služe kao priprema za reprezentativne nedelje i gren slevome. Drago mi je što mogu da budem na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom, sa kojim sam osvojio Dejvis kup. Pored Olimpijskih igara i prvog Vimbldona to mi je najdraži trofej u karijeri. Pobeda u Dejvis kup meču donosi drugačiji osećaj nego bilo koja druga na pojedinačnim turnirima jer iza sebe imate selektora, saigrače i još ako igrate kod kuće, pred svojim navijačima, ne postoji lepši osećaj. Poslednji put sam igrao pred našom publikom pre sedam godina, takođe u Dejvis kupu. Pozivam ih da dođu, možda poslednji put igram ovde", izjavio je Đoković.

Tokom emisije Novak Đoković je govorio o raznim temama, među njima i prelomnim trenucima karijere da nadmaši Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su dugo bili izdvojeni od svih ostalih konkurenata, ali sada i oni gledaju u leđa srpskog asa.

"Verujem u sudbinu i da se neke stvari dešavaju sa razlogom. Kada sam osvojio svoj prvi GS 2008. godine, tu sam počeo više da verujem u sebe. Osetio sam da mogu da pariram najvećima, Federeru i Nadalu i da se umešam u to rivalstvo, te da i ja pored njih osvojim neki grend slem. Imao sam neki period kada sam bio na čvrstom trećem mestu, imao polufinala i finala, ali nisam uspevao da prevaziđem prepreku koja se zvala ili Federer ili Nadal. Tada sam morao da zađem dublje u sebe, sa svojim timom, da pronađem način da sistematski pristupim izgradnji svog tela, uma i igre, tehnički i taktički. Kako bih se pripremio i da bih mogao da iz izazovem na najvećim turnirima. Prelomna je bila druga polovina 2010, kada smo osvojili Dejvis kup. To mi je bio vetar u leđa. Onda sam počeo da nižem titule u Australiji, velika je srpska zajednica tamo koja mi daje podršku i zaista se lepo osećam tamo. Kada se igra turnir tamo je leto, brza je podloga, mislim da sam jednom samo u karijeri izgubio noćni termin tamo. Tu je i činjenica da taj grend slem dolazi na početku sezone, a uvek sam se trudio da na najbolji način započnem sezonu i da mi to bude odskočna daska".

Osvrnuo se Novak i na čuveni sastanak sa vaterpolistima tokom Olimpijskih igara u Parizu, koji je pomogao Delfinima da dobiju na samopouzdanju i nakon slabog početka osvoje turnir i treće uzastopno zlato na Igrama.

"Situacija sa zlatnim vaterpolistima nije bila planirana. Ja nisam hteo o tome da govorim i ne želim da kažem šta smo pričali. Došao sam u trenutku kada su imali timski sastanak u ne baš najboljem raspoloženju. Počeli su da sumnjaju da li mogu, jer to su vaterpolisti, niko nikad kao oni, uvek su donosili zlato. Upravo sam o tome govorio sa njima, da ih razumem, svaka utakmica mora da bude pobeda, a ako nije, to je smak sveta. Delio sam svoja iskustva kada su me zamolili selektor i ljudi iz Saveza da uđem kod njih u prostoriju. Oni su bili iznenađeni, ja takođe. Imamo puno zajedničkih stvari koje nas povezuju, tako da uvek možemo da razgovaramo o nekim stvarima koje su iste ili slične. Ja sam samo delio svoje iskustvo, ne volim da dajem savete, pa ako se neko pronađe, drago mi je", objasnio je Đoković.

Što se tiče pomenutog okršaja sa Grčkom, žreb mečeva održaće se u petak u podne. Program u subotu počinje u 15 časova, a u nedelju u 13.00.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupDejvis kup tim SrbijeSrbija Dejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara