Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Selektor bez dileme pred Grčku: Đoković kao primer svima...

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 14:06

"Nole želi da pomogne", ističe Troicki

Ostao je najbolji teniser u istoriji Novak Đoković bez titule na US openu. Epilog u Sjedinjenim Američkim Državama prvo je razočarao njegove navijače, ali je potom i izazvao euforiju kada je postalo jasno da će biti deo tima Dejvis kup reprezentacije Srbije koja će u subotu i nedelju igrati protiv Grčke u nekadašnjem Pioniru. Koliko je motivisan uoči nastupa pred domaćim simpatizerima, potvrđuje i da uveliko trenira za predstojeće izazove. S druge strane, selektor Viktor Troicki morao je da štriklira jednu od stavki sa obavezne liste radnih zadataka - konferenciju za medije.

Bio je Troicki tom prilikom u izuzetnom raspoloženju. U njegovim rečima primetna je bila velika doza optimizma, pogotovu što će moći da računa na govoto najjači sastav. Osim Noleta, poziv za okršaje koji donose i plasman u grupnu fazu čuvenog takmičenja, prihvatili su Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović. Dakle, opravdano je odsutan samo povređeni Laslo Đere.

Izabrane vesti

"Trenutno nas ništa ne brine, izuzev Đerea. Ideja je da popravimo utisak iz Kraljeva. Želimo da opet budemo među najboljim ekipama. Iako igramo protiv slabog protivnika, svi su motivisani. Tim je kompletan, dok su i uslovi savršeni", istakao je Troicki.

Osvrnuo se i na nedavno završeni poslednji grend slem u sezoni. Srpski predstavnici se u Njujorku nisu preterano proslavili, sa čime je saglasan i šef stručnog štaba.

"U Americi nije bilo uspeha za naše igrače. Kecmanović je igrao dva teška meča. Nesrećno je izgubio od Italijana Lorenca Muzetija. Međedović nije igrao na svom nivou, bez obzira na to što se kvalifikovao. Lajović je imao teškog protivnika i izdržao je dva dobra seta protiv Danila Medvedeva. Đoković je tu.... Neuspešna grend slem sezona, ali ostvario je glavni cilj. Želi da pomogne, pa i daje primer svima".

Raduje se i zbog činjenice da se vraćaju u legendarnu dvoranu. Zanimljivo je da su poslednji put u kultnom košarkaškom hramu igrali pre sedam godina...

"Svi smo željni Beograda. U Kraljevu smo do februara imali sjajne rezultate, ali hteli smo da krenemo ispočetka. Neizmerno nam je drago što je puna hala, čisto da i mlađi osete čar Pionira. Drago mi je što smo ponovo ovde. Prethodnih godina smo pobeđivali. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom stilu. Cilj je da napravimo dobar start i da se iskupimo za poraz od Slovačke", zaključio je Troicki.

Podsećamo, žreb je na programu u petak od 12.00 časova. Upravo će tada i biti poznat redosled duela. Međutim, Orlovi su svakako veliki favoriti, pošto će Grci igrati bez najveće zvezde Stefanosa Cicipasa. Na taj način je i umnogome olakšan posao srpski teniserima koji će odmeriti snage sa Petrosom Cicipasom, Joanisom Hilasom, Aristotelisom Tanosom i Demetrisem Azoidesom. Interesantno je da niti jedan od navedenih igrača nije ni među prvih 700 na ATP listi.


tagovi

Dejvis kup tim SrbijeTeniska reprezentacija SrbijeNovak ĐokovićViktor TroickiDušan LajovićHamad MeđedovićMiomir KecmanovićStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara