Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Od Pariza do Pariza: Dva meseca od operacije kolena na korak od životnog sna

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 09:23

Još jedna neverovatna priča Novaka Đokovića, koja bi mogla u nedelju da dobije pozlatu

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza/

Plan je bio savršen: nakon Australijan opena Novak Đoković je odlučio da se ne troši na mastersima i manjim turnirima, da ih igra čisto da bi održavao formu i da bi sačuvao svežinu za ono najbitnije: tri grend slema i Olimpijske igre u manje od četiri meseca.

Izabrane vesti

Ali, kao u onoj izreci - čovek planira, a Bog se smeje. Jedan pogrešan korak, jedno loše proklizavanje na šljaci Rolan Garosa umalo je upropastilo sve. Novak Đoković je 3. juna operisao koleno u istom ovom gradu u kojem će se sutra boriti za olimpijsko zlato. Sama rečenica zvuči nekako nestvarno: čovek operisao koleno, a boriće se za zlatnu medalju... Samo što ništa tu nije nemoguće kada je reč o Najvećem teniseru sveta svih vremena i bez dileme jednom od najvećih sportista koje je ova planeta ikada videla.

Standardi koje je postavio Đoković za sve ove godine su toliko visoki da je „samo“ finale Vimbldona, na koji je došao tri nedelje posle hirurškog zahvata ocenjeno kao – neuspeh. Rezultat za koji bi „ubilo“ 98 odsto tenisera ATP karavana. Ali, to je cena zvanja GOAT-a, traže se samo titule i ništa ispod toga. Sa tim se odavno i Novak pomirio i pristao na to.

A, onda evo, na današnji dan su tačno dva meseca od te operacije meniskusa u Parizu, srpski teniski genije se sprema da ostvari životni san: da osvoji olimpijsko zlato i njim zaokruži svoju ionako neverovatnu, nestvarnu karijeru, sa kojom niko u ovom sportu ne može da se meri. Samo još taj jedan dragulj, koji, tvrdimo, nikom ne ni bio toliko baš značajan da nije u pitanju Novak Đoković i da mu ne fali baš samo taj. Ali i to je cena kada si Najveći.

Samo jedan korak, sa sve steznikom oko noge i ponovo preživljenom stravom zbog jednog lošeg pokreta pre samo dva dana, ostaju Đokoviću da se okiti zlatom. To što je Karlos Alkaras favorit na papiru, jer igra fantastičan tenis u poslednja tri meseca je jedna stvar, druga je što će sa druge strane mreže biti čovek koji će ostaviti srce, dušu, sve što treba, samo za tu još jednu pobedu.

Uostalom, Karlos Alkaras može da bude favorit, ali zar može Novak Đoković, Najveći svih vremena, da bude bilo gde i bilo kada, čak i u ovom slučaju kada se sastaju najstariji i najmlađi finalisti ikada teniskog turnira na Olimpijskim igrama – autsajder?



tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara