(©MN Press)
(©MN Press)

Novakovi ciljevi do kraja karijere: Ni masters, ni rejting, samo grend slemovi i Srbija

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 19:56

“Kriv sam što nismo 2023. osvojili Dejvis kup”, poručio Đoković

Ušao je Novak Đoković u finalni deo karijere. Koliko će još držati reket u ruci, to samo on zna, ako uopšte zna u ovom momentu, ali ciljeve je potpuno redefinisao u odnosu na prethodni period.

Nakon pobede u današnjem meču nad Joanisom Ksilasom za samo 45 minuta (6:0, 6:1), Đoković je pričao i o planovima za budućnost. I otkrio da ga uopšte ne mori situacija da nema dovoljno bodova za završni masters, što mu se odavno nije dogodilo.

Izabrane vesti

To mi uopšte nije cilj. Ne juri ni rejting, niti taj masters. Da li ću igrati te masters turnire – ne znam. Glavni prioritet su mi grend slemovi i reprezentacija”, poručio je Đoković.

Najveći teniser sveta svih vremena poručio je da se oseća kao glavni krivac što Srbija nije osvojila Dejvis kup 2023. godine, kada je izgubila od Italije.

“Preuzimam odgovornost što prošle godine nismo osvojili titulu. Imao sam tri meč lopte protiv Sinera. Nedeljama sam posle toga premotvao taj meč u glavi i šta je trebalo drugačije da uradim".

Nakon osvojenog olimpijskog zlata, Novakov fokus je potpuno na ovaj dvomeč sa Grčkom u Dejvis kupu, iako je suštinski već rešen, pošto Srbija nakon prvog dana vodi 2:0 u pobedama.

“Ovakve nedelje sa reprezentacijom me motivišu. Mislio sam da nikada neću morati da izvlačim motivaciju iz petnih žila. To je slučaj poslednjih godina. Tako da sad pravim selekciju turnira. Osvojio sam sve što mogu. Igra za Srbiju me pokreće. Posebno pred domaćom publikom, ovakvi dani bude leptiriće u stomaku. Kada osetim da ne mogu da pomognem, ustupiću mesto nekome ko može”, podvukao je Novak Đoković.

 


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara