Novak Đoković (Star sport)
Novak Đoković (Star sport)

Surovi Đoković častio rivala samo gem, Srbija vodi 2:0

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 17:41

Pionir video meč od 45 minuta

Miodragu Kecmanoviću je bilo potrebno nešto više od sat vremena igre da Srbiji donese vođstvo protiv Grčke, a Novaku Đokoviću ni toliko da ga duplira.

Srpski as je u drugom meču plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa deklasirao grčkog autsajdera Joanisa Ksilasa 6:0, 6:1 posle samo 45 minuta i doveo Srbiju nadomak konačnog trijumfa.

Izabrane vesti

Krcat Pionir je burno pozdravio najboljeg tenisera svih vremena, ali nije baš dugo uživao u njegovim majstorijama. Đoković je bio bez milosti prema 770. teniseru sveta i ispratio ga iz Pionira sa samo jednim osvojenim gemom. Utisak je da ga je i taj jedan gem častio na kraju što je publika pozdravila ovacijama.

Iako se znalo da se pitanje pobednika neće ni postavljati, Đoković je maksimalno ozbiljno odigrao meč, a ni rival nije dorastao ovakvom izazovu. Ovo je najslabije rangiran teniser sa kojim je Novak igrao zvaničan meč još od 2007. godine. Dovoljno je reći da je Ksilas u prvom setu osvojio poena koliko Đoković gemova - po šest.

Nije Novak spuštao gas ni u drugom delu igre i nastavio je da niže poene i gemove. Tek kada je došao do 5:0, malo se opustio i dopustio Grku da osvoji najveći gem u karijeri. Ali, ubrzo je sve bilo gotovo.

Srbija sada vodi 2:0 u partijama i sutra će biti prilika da se sve reši. Prvo se igra dubl od 13.00 časova za koji su prijavljeni novak Đoković i Hamad Međedović. Prema nekim najavama, mogao bi to da bude poslednji meč Novaka Đokovića za reprezentaciju Srbije na domaćem terenu.

"Ostvarila mi se želja da vidim krcati Pionir. Puno dece sa roditeljima, divan prizor. Motivacije kada se igra za Srbiju je uvek na pretek. Trudio sam se da uvek budem na raspolaganju. Zvuči kao kliše, toliko puta je rečeno, ali ponoviću još jednom da je najveća čast kada igram za Srbiju. Ovog leta sam ostvario sve svoje snove sa zlatom. Viktor je bio tamo sa mnom, sa njim sam prošao sve i svašta. Osvojili smo jedini Dejvis kup. Znamo šta znači igrati za zemlju. Želimo da prenesemo na sve mlade u ekipi, kao što je Maksimović koji je prvi put tu. Važno je da se stvori kult reprezentacije. Kada selektor pozove, da si uvek na raspolaganju. Drago mi je da vidim da je taj odjek prisutan kod mladih tenisera. Sedam godina je prošlo od kako sam igrao prethodni put ovde Dejvis kup. Ne znam da li imam još sedam godina karijere... Videćemo, ipak treba da preuzmu kormilo neki mladi teniseri koji će braniti boje reprezentacije", rekao je Đoković posle meča.



tagovi

Novak ĐokovićDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara