(©Reuters)
(©Reuters)

Novak: Karlose, kada se povučem za jedno 15 godina...

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 21:14

„Alkaras će u budućnosti osvojiti mnogo grend slemova, ali možda ovaj za dva dana ne mora“, šalio se Đoković

Polako to postaje teniski klasik: Novak Đoković protiv Karlosa Alkarasa. Sudar generacija. Okršaj kraljeva.

Novo izdanje gledaćemo u nedelju na Vimbldonu. Na istom mestu kao pre godinu dana. Tada je Alkaras pobedio posle fantastičnih pet setova. Đoković se nada da će ovog puta ishod biti drugačiji.

Izabrane vesti

„Nadam se da će tako biti. Alkaras je sjajan primer nekog ko kao mladi igrač lepo balansira život na terenu i van njega. Ima veliku harizmu, osmehuje se ljudima... Videćemo još mnogo toga od njega u budućnosti. Osvojiće mnogo grend slemova, ali možda ovaj za dva dana ne mora. Pa, u budućnosti, kada se penzionišem za jedno 15 godina“, rekao je Novak kroz smeh.

A, kada se uozbiljio:

„Dobio me prošle godine ovde, tako da ne očekujem ništa drugo nego veliku borbu. On je kompletan igrač, moraću da odigram najbolje što znam da bih ga pobedio“.

Novak je stigao u novo vimbldonsko finale. Boriće se da osmi put podigne trofej. To ga je vratilo u detinjstvo.

„Vimbldon je uvek ispunjenje snova za mene. Kao sedmogodišnjak u Srbiji sam gledao kako bombe lete iznad glave i sanjao da budem na najvažnijem terenu na svetu – na ovom Centralnom terenu“.

Priznaje Đoković da pre 15 dana ni on nije bio ubeđen da može da stigne do finala.

„Bilo je mnogo sumnji posle operacije. Došao sam u London osam dana pre turnira, nisam znao da li ću uopšte igrati. Bilo je do žreba sve otvoreno. Odigrao sam nekoliko trening setova sa najboljim igračima, koji su mi pokazali da sam u dovoljno dobrom stanju ne samo da budem deo takmičenja, nego da mogu da odem daleko“, istakao je Novak Đoković.

 



tagovi

Novak ĐokovićVimbldon 2024Karlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara