Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Supermen si kada i sa operisanim kolenom stigneš u finale Vimbldona

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.07.24. | 20:53

Đoković pregazio Muzetija – 3:0

Kako bi tek Novak Đoković igrao da mu koleno nije operisano pre manje od mesec dana!? Nije ni čudo što ga sve više u svetu sporta doživljavaju kao – Supermena.

Čovek koji do pre 15 dana nije znao ni da li će da igra u Londonu stigao je u finale Vimbldona. I to u velikom stilu. Novak Đoković je Lorenca Muzetija pregazio danas u tri seta – 6:4, 7:6, 6:4 za dva sata i 50 minuta.

Izabrane vesti

Za novu, osmu vimbldonsku titulu, a 25. grend slem pehar u karijeri Đoković će se u nedelju boriti sa Karlosom Alkarasom. Sa Špancem koji ga je pre godinu dana iznenadio na istom mestu, odneo mu trofej ispred nosa. Pravi je trenutak za revanš...

Niko nije, najpre, davao Novaku ni gram šanse da zaigra u prestonici Velike Britanije. A, kada je odlučio da nastupi na Vimbldonu, niko nije mislio da može do druge nedelje da dođe. Jedino je teniserima radio taj „crv sumnje“ i govorili su da kada je Đoković već rešio da igra, uvek mora da se stavi u krug favorita. Oni znaju najbolje, još jednom se pokazalo...

I igrao je Najveći svih vremena ceo turnir kao obično, kao da nikakvog zahvata na kolenu nije imao, kao da nije za njim sezona velikog pritiska, bez trofeja u rukama... Krenuo je polako, dizao nivo igre, a onda kako je reputacija rivala bila sve veća, tako je i njegov nivo tenisa bio sve viši. Rune u osmini finala je ostavljen sa „nulom“, danas Muzeti u polufinalu na isti način.

Posle nešto sporijeg početka sa obe strane, Novak je prvi povukao obarač. U šestom gemu je napravio brejk, potom kada je servirao za set samom sebi je zagorčao život, dopustio Italijanu da mu oduzme servis i potpuno se vrati u egal. Ali, kako to često biva, Đoković je odmah u sledećem gemu ponovo napravio brejk i osvojio prvi set.

Muzeti je krenuo punom snagom u drugi deo meča, odmah oduzeo servis Đokoviću, ali mnogo puta danas je Italijan bio na ivici da izgubi svoj, što mu se i desilo ponovo sredinom seta. Rame uz rame se igralo do taj-brejka, no taj takav finiš je teren Novaka Đokovića. Dobio ga je sa 7:2, a statističari su izračunali da je to 24. uzastopno dobijeni taj-brejk za Novaka na grend slemovima!

Treći set je krenuo Đokovićevim brejkom i tu je Muzetiju ubijena i poslednja nada da može makar da zakomplikuje meč. Novak je sačuvao tu prednost do kraja, uz malo tenzije na kraju, čak i uz povremene ovacije nestvarno mirne publike, koja je ovaj duel, za promenu, ispratila kao da je u pozorištu.

Karte su stavljene na sto: nedelja, Novak Đoković protiv Karlosa Alkarasa. Spektakl u najavi, kao uvek kada se sretnu stari kralj i mladi lav. Isto mesto, isti rivali, uz želju da će ishod, ipak, biti drugačiji.


tagovi

Novak ĐokovićLorenco MuzetiVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara