Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Novak ide u Pariz kao drugi teniser sveta

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.24. | 08:08

Alkaras iza njega, Siner ispred

Vimbldon je prošao, sada idu – Olimpijske igre. Odmoriće se vodeći teniseri sveta do 27. jula, kada će u Parizu krenuti teniski turnir na Igrama.

Novak Đoković će u Grad svetlosti doći kao drugi teniser sveta, po današnjoj ATP listi. Srpski as ima 8.460 bodova i gleda u leđa Janiku Sineru, koji je skupio 9.570 bodova.

Izabrane vesti

Iza njih trojice je Karlos Alkaras, novi-stari šampion Vimbldona, sa 8.130 bodova. I biće jako zanimljivo videti kome će na OI Španac da upadne u kostur, Italijanu ili Srbinu, kome će biti potencijalni protivnik u polufinalu. Mada, Siner je otkazao nastup na turniru nakon Vimbldona, pa da vidimo da li će uopšte ići u Pariz.

Na novoj listi četvrto mesto pripada Aleksandru Zverevu, koji je takođe upitan za OI, a slede ga Danil Medvedev, Aleks de Minor, koji će verovatno propustiti Pariz, što važi i za Huberta Hurkača, sedmog na svetu. Andrej Rubljov, osmi na listi, sigurno ne ide na Igre, a prvih deset zatvaraju Kasper Rud i još jedan teniser koji neće videti glavni grad Francuske za deset dana – Grigor Dimitrov.

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Miomir Kecmanović je skočio za pet mesta i sada je 47. na svetu, Dušan Lajović je popravio rejting za jedno mesto i sada je 55. dok je Laslo Đere pao za šest pozicija i sada je 56. igrač planete.


tagovi

Novak ĐokovićATP listaJanik SinerKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara