Stan Vavrinka (AFP)
Stan Vavrinka (AFP)

Nestvarna greška u Šangaju: Sudija 'ukrao' poen Vavrinki u ključnom gemu, niko nije primetio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 19:18

Karlos Bernardes napravio previd kakav se retko viđa i to u gemu u kojem se dogodio jedini brejk

Neverovatna scena odigrala se na centralnom terenu u Šangaju u duelu Stana Vavrinke i Flavija Kobolija kojim je odlučen rival Novaka Đokovića u trećem kolu pretposlednjeg mastersa sezone. A taj detalj, isprva, niko na terenu nije primetio.

U meču u kojem je Švajcarac osvojio taj-brejk prvog, a Italijan taj-brejk drugog seta, viđen je samo jedan brejk, onaj u korist Kobolija za vođstvo od 2:0 u odlučujućem setu. A baš u tom gemu, Vavrinki je nenamerno ukraden poen.

Izabrane vesti

Vavrinka je dobio prvi poen u svom servis gemu, Koboli naredni, a umesto da na semaforu stoji 15:15, sudija Karlos Bernardes, jedan od najiskusnijih na ATP turu, prijavio je rezučtat 0:30. Nijedan od tenisera, niti Vavrinkin tim nisu primetili grešku koja je, realno, uticala na ishod gema i olakšala Italijanu put do prvog i jedinog brejka na meču, brejka koji se ispostavio odlučujućim.

Bernareds je između ta dva poena tražio elektrolite za Kobolija i verovatno izgubio koncentraciju što je kasnije dovelo do greške. Vrlo brzo situacija je postala viralna, a Brazilac koji deli pravdu na teniskim mečevima od 1990. godine, našao se na stupu srama.









tagovi

Stan VavrinkaFlavio Koboli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara